De Europese jeugd leert het liefst Spaans als vreemde taal

De Europese jeugd leert het liefst Spaans als vreemde taal
Beeld: 123rf

De Europese jeugd leert het liefst Spaans als vreemde taal

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een barometer van de Europese Commissie is gebleken dat het merendeel van de jeugd binnen de Europese Unie het liefst Spaans als vreemde taal wil leren. Uiteraard zijn de uitslagen van de barometer enquête in de landen verschillend maar over het algemeen komt Spaans als favoriete taal naar boven bij 20 van de 29 landen. Als tweede staat Duits op de lijst gevolgd door Frans en Russisch.

In de Flash Eurobarometer 466 uit april 2018 blijkt dat 35% van de Europese jeugd het liefst de Spaanse taal wil leren. Op de vraag welke taal de jeugd het liefste wil verbeteren antwoordt 64% dat ze beter Engels willen spreken. Niet in alle landen zijn de verhoudingen hetzelfde maar over het algemeen is Spaans de populairste vreemde taal om te oeren onder de Europese jongeren.

In Nederland zegt 59% van de deelnemers aan de Europese enquête dat ze het Spaans wil leren terwijl dat bij de Ieren 51% is, bij de Belgen 48%, Oostenrijkers 47%, Britten 47%, Denen 44% en bij de Duitsers 44%.

In Spanje geeft 42% aan dat ze het liefst de Duitse taal wil leren, een percentage dat in Roemenië oploopt naar 51% en in Polen 48%.

In Spanje geeft 80% van de deelnemende jeugd ook aan ze de kennis van de Engelse taal wil verbeteren. Dat percentage wat betreft het Engels is 54% in Nederland en 49% in België.

De Tsjechische taalkundige en wiskundige Jakub Marian heeft een kaart van Europa gemaakt waarop in elk land staat vermeld welke taal jongeren graag zouden willen leren. We hebben echter gezien dat de percentages vermeld op de kaart niet helemaal overeenkomen met hetgeen vermeld staat in dit rapport (PDF)

De Europese jeugd leert het liefst Spaans als vreemde taal
Jacub Marian
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.