Een dorp met 40 huizen in Alicante via Wallapop te koop

Een dorp met 40 huizen in Alicante via Wallapop te koop
Beeld: Wikimedia

ALICANTE – Terwijl de meest woningen op internet te koop worden aangeboden op platforms als Idealista of Fotocasa besloot de eigenaar van de Colonia de Santa Eulalia dit op een andere manier te doen. Zij kozen voor de smartphone app Wallapop, een Spaanse app waarop men van alles en nog wat te koop kan aanbieden in Spanje. Het is echter wel het duurste object wat ooit te koop heeft gestaan op Wallapop.

De Colonia de Santa Eulalia ligt tussen de gemeenten Villena en Sax in de comarca Alto Vinalopó in de provincie Alicante. Het gaat om een klein dorp op een oppervlakte van 275 ha. met 40 woningen, een kleine kerk, een paleis, een casino, een opslagloods, een kleine fabriek en een postkantoor. Vroeger woonden er tot 200 mensen maar nu ligt het er verlaten bij.

Ondanks dat het dorp wordt aangeboden op een smartphone platform wil dat niet zeggen dat het voor ieders bankrekening is want de vraagprijs is maar liefst 90 miljoen euro. Bekijk de advertentie van de verkoper Raul G. HIER. De vraag is of het om een echte advertentie gaat of niet, de krant ABC deed er in ieder geval wel melding van.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

9
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
reinier ruiter

blijf maar lekker zitten waar je zit geld heeft dadelijk geen waarde meer in de nieuwe wereld krijg je een eigen steek aan gewezen waar men voldoende ok kan bouwen en je voedsel kan verbouwen Gods koninkrijk is nabij dan heb je geen sorris nodig voor je nieuwe woonplaats de oplossing staat in de bijbel

Anoniem

Gisterenavond ik vertrek gezien dat echtpaar had ook in Alicante wat gekocht wat zijn die bedrogen uit gekomen hopelijk krijgen ze het vergoed maar voorlopig zit je in de Allende.

frans

als ge naar een ander land gaat leer de taal en probeer u aan te passen aan de omstandigheden

frans

veel bla bla als ge geen geld hebt en ge wild niet de spaanse taal spreken/leren ga terug van waar ge komt zo eenvoudig is het

John Maso

Is toch onzin waarschijnlijk géén water en géén stroom, ver van alles weg. Dus wat moet je er mee? Andere vraag ik zoek iets in Castalla Allicante of omgeving of lÁmpolla Tarragona, meld je maar!

Ramon

400.000 per hectare. Die is gek. Ver van de kust in het armoedige achterland van Alicante. Die 40 woningen zijn nog geen miljoen waard. Maar goed je haalt het nieuws.

Anoniem

welke chinees word hier de eigenaar van……….???

frans

spotprijsje mijn huis heeft bijna zoveel gekost

Anoniem

Frans…… yeahhhhhhh right…….

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.