Search
menu
Search

Eerste hotelketen voor bijen ter wereld geopend in Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Eerste hotelketen voor bijen ter wereld geopend in Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Jijona in de provincie Alicante heeft de primeur van de allereerste hotelketen exclusief voor bijen. Het gaat om Bee&Bee (dus niet B&B) en is een initiatief van de belangrijkste turrón maker van de stad samen met de Fundación Amigos de las Abejas. 

De eerste Bee&Bee is te vinden bij het hotel Pou de la Neu in het natuurpark Alt de la Carrasqueta in Jijona, Alicante. Er wordt ook wel gesproken van het eerste ‘resort’ voor bijen (abejas) met een hoofdingang en aparte openingen (kamers) voor de bijen. In feite gaat het om een paal met daarop een bijenhotel.

Het is Turrones Picó die met het idee kwam en contact zocht met de Fundación Amigos de las Abejas en het Instituto Tecnológico Hotelero om zo samen het idee van Bee&Bee te ontwikkelen en promoten.

De hotels en andere accommodatieverschaffers die mee willen doen met Bee&Bee en ook een ‘filiaal’ willen openen kunnen contact opnemen met Turrones Picó die een Bee&Bee zal sturen om zo een keten op te zetten van bijenhotels, de eerste ter wereld.

Voor Turrones Picó is het behoud van de bijen (abejas) zeer belangrijk want zonder bijen en honing kunnen er geen turrones gemaakt worden, de zoete lekkernijen die men met name met de Kerst eet in Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?