Eerste hotelketen voor bijen ter wereld geopend in Alicante

Eerste hotelketen voor bijen ter wereld geopend in Alicante
Beeld: Turrones Picó

ALICANTE – Jijona in de provincie Alicante heeft de primeur van de allereerste hotelketen exclusief voor bijen. Het gaat om Bee&Bee (dus niet B&B) en is een initiatief van de belangrijkste turrón maker van de stad samen met de Fundación Amigos de las Abejas. 

De eerste Bee&Bee is te vinden bij het hotel Pou de la Neu in het natuurpark Alt de la Carrasqueta in Jijona, Alicante. Er wordt ook wel gesproken van het eerste ‘resort’ voor bijen (abejas) met een hoofdingang en aparte openingen (kamers) voor de bijen. In feite gaat het om een paal met daarop een bijenhotel.

Het is Turrones Picó die met het idee kwam en contact zocht met de Fundación Amigos de las Abejas en het Instituto Tecnológico Hotelero om zo samen het idee van Bee&Bee te ontwikkelen en promoten.

De hotels en andere accommodatieverschaffers die mee willen doen met Bee&Bee en ook een ‘filiaal’ willen openen kunnen contact opnemen met Turrones Picó die een Bee&Bee zal sturen om zo een keten op te zetten van bijenhotels, de eerste ter wereld.

Voor Turrones Picó is het behoud van de bijen (abejas) zeer belangrijk want zonder bijen en honing kunnen er geen turrones gemaakt worden, de zoete lekkernijen die men met name met de Kerst eet in Spanje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Henk van Haandel

De bijenvolken in die hotels beconcurreren de wilde bijen, die door de moderne landbouw toch al te weinig voedsel hebben. Dit middel is erger dan de kwaal.

Geertje

Had ik ook in Nederland vond de specht heel lekker

El Lobo

Sorry maar dit soort bijenhotel bestaat al meer dan 10 jaar in “De Vroente” te Kalmthout, België.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.