Eerste hotelketen voor bijen ter wereld geopend in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Eerste hotelketen voor bijen ter wereld geopend in Alicante
Beeld: Turrones Picó

ALICANTE – Jijona in de provincie Alicante heeft de primeur van de allereerste hotelketen exclusief voor bijen. Het gaat om Bee&Bee (dus niet B&B) en is een initiatief van de belangrijkste turrón maker van de stad samen met de Fundación Amigos de las Abejas. 

De eerste Bee&Bee is te vinden bij het hotel Pou de la Neu in het natuurpark Alt de la Carrasqueta in Jijona, Alicante. Er wordt ook wel gesproken van het eerste ‘resort’ voor bijen (abejas) met een hoofdingang en aparte openingen (kamers) voor de bijen. In feite gaat het om een paal met daarop een bijenhotel.

Het is Turrones Picó die met het idee kwam en contact zocht met de Fundación Amigos de las Abejas en het Instituto Tecnológico Hotelero om zo samen het idee van Bee&Bee te ontwikkelen en promoten.

De hotels en andere accommodatieverschaffers die mee willen doen met Bee&Bee en ook een ‘filiaal’ willen openen kunnen contact opnemen met Turrones Picó die een Bee&Bee zal sturen om zo een keten op te zetten van bijenhotels, de eerste ter wereld.

Voor Turrones Picó is het behoud van de bijen (abejas) zeer belangrijk want zonder bijen en honing kunnen er geen turrones gemaakt worden, de zoete lekkernijen die men met name met de Kerst eet in Spanje.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.