Search
menu
Search

Winkelstraten Madrid met Kerst eenrichtings-voetgangersverkeer

Oeps ... foto ontbreekt!

Winkelstraten Madrid met Kerst eenrichtings-voetgangersverkeer

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Kerstperiode is in Madrid extra druk en dat is te merken in de bekendste winkelstraten in het centrum van de hoofdstad van Spanje. Voor het derde opeenvolgende jaar heeft de gemeente besloten om diverse voetgangersgebieden waaronder de winkelstraten Calle del Carmen en Calle Preciados en diverse andere straten rondom de Puerta del Sol eenrichting te maken.

Het klinkt ongeloofwaardig maar het is echt nodig. De populaire winkelstraten in het centrum van Madrid zijn rond de Kerstdagen zo overvol dat men het voetgangersverkeer moet gaan organiseren om problemen te voorkomen. Dat deed de gemeente al tijdens de Kerstperiode 2017 en 2018 door diverse straten eenrichting te maken wat dus inhoudt dat men als voetganger slechts een kant op mag lopen.

Dit jaar heeft de gemeente, ondanks de wijziging van de politieke kleuren, besloten om dat nogmaals in te voeren. Politieagenten dienen die het wandelverkeer de goede kant op te sturen terwijl er ook stoplichten zijn die aangeven wanneer er naar een kant gelopen moet worden. Het gaat ook dit jaar weer om de winkelstraten Carmen, Preciados, Carretas, Esparteros en Correos. Ook de metrostations bij de Puerta del Sol zullen alleen beschikbaar zijn voor mensen die uit de metro komen maar niet voor degene die de metro willen nemen vanaf dat punt.

Druk, druk en druk

Dat deze drastische en ongeloofwaardige maatregel nodig is blijkt wel uit de enorme drukte het afgelopen weekend. Men vierde in Spanje een mini-vakantieperiode met de Puente de la Constitución, samenvallend met vrijdag 6 december (día de la Constitución) en zondag 8 december (día de la Inmaculada Concepción) die in Madrid en zeven andere regio’s gevierd wordt op maandag 9 december.

Hotels waren al vol dankzij de klimaattop COP25 die men viert in de hoofdstad van Spanje maar daar zijn de vele toeristen bijgekomen die naar de stad zijn gekomen om te genieten van de kerstsfeer, de kerstmarkt op de Plaza Mayor, de winkels, gastronomie en drukte. Volgens de winkeliers en hoteleigenaren was het dit jaar tijdens de Puente de la Constitución een gekkenhuis en het drukste weekend van het hele jaar.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?