Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2021

Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2021
Beeld: Cangas de Onís / Freepik

Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het initiatief ‘Pueblos Mágicos de España’ ofwel Magische Dorpen van Spanje heeft voor 2021 diverse nieuwe dorpen op de lijst gezet waardoor deze is uitgegroeid tot 84 magische dorpen. Dit initiatief moet je niet verwarren met de ‘Pueblos más bonitas de España’ waar de mooiste dorpen op een lijst staan en er inmiddels bijna 100 vermeld worden.

Van mooiste dorpen of magische dorpen wordt volgens de twee initiatieven gesproken als deze dorpen iets bijzonders te bieden hebben. In dit geval hebben we het over de Magische Dorpen van Spanje die op de website ‘Pueblos Magicos’ verzameld worden. 

Waar bij de keuze voor Spanje’s Mooiste Dorpen vaak gekeken wordt naar monumenten en hoe het dorp eruit ziet, wordt er bij Spanje’s Magische Dorpen meer gekeken naar tradities, gastronomie en of dorpen ‘leven’ hebben. Uiteraard spelen de bezienswaardigheden ook een rol maar een Magisch Dorp moet volgens de initiatiefnemers iets meer hebben dan alleen een Mooi Dorp zijn.

Voor 2021 zijn er acht nieuwe dorpen bijgekomen waardoor de lijst inmiddels bestaat uit 84 Magische Dorpen. Dit jaar hebben Cangas de Onís (Asturië) als Magisch Dorp; Iznajar, Almedinilla en Cabra (Andalusië) als plattelandstoerisme dorpen; Medellín (Extremadura) vanwege het monumentaal erfgoed; Uncastillo (Aragón) als samenwerkingsverband privé/publiekelijk; Driekoningenoptocht (Cabalgata) Higuera de la Sierra (Andalusië) als cultureel dorp; Ribadavia (Galicië) als wijndorp de eervolle en terechte vermeldingen ontvangen.

https://www.instagram.com/p/CIRQPjeH-BU/?utm_source=ig_web_copy_link

Cangas de Onís (Asturië)

Het historische dorp Cangas de Onís in Asturië heeft de ‘Premio Pueblo Mágico del Año 2021’ ontvangen. Dat komt niet alleen door de magische Romeinse boogbrug en het nabijgelegen Covadonga maar ook door de gastronomie zoals de Queso Gamoneu en het Asturiaans rundvlees.

https://www.instagram.com/p/CISRX36nrHZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Almedinilla, Cabra, Iznájar (Córdoba)

In Andalusië hebben de drie dorpen Almedinilla, Cabra en Iznájar in de provincie Córdoba de ‘Premio Turismo Rural 2021’ in ontvangst mogen nemen. Deze typisch witte dorpen liggen in een landschap van olijfboomgaarden en hebben de prijzen ontvangen voor het instandhouden van de tradities, de cultuur en dat te gebruiken om hun dorpen te promoten voor het ‘Turismo Rural’ ofwel plattelandstoerisme.

https://www.instagram.com/p/CISQ5mwHAb7/?utm_source=ig_web_copy_link

Medellín (Badajoz)

Gelegen in de provincie Badajoz in de autonome regio vinden we Medellín, onterecht een onbekend dorp want hier werd Hernán Cortés geboren en bruist het van de geschiedenis. Daarom heeft Medellín de ‘Premio Valorización del Patrimonio 2021’ gekregen vanwege het culturele erfgoed.

https://www.instagram.com/p/CISQXowHWYI/?utm_source=ig_web_copy_link

Higuera de la Sierra (Huelva)

In de provincie Huelva in Andalusië ligt het dorp Higuera de la Sierra dat de ‘Premio Evento Cultural 2021’ prijs heeft gekregen voor de ‘Cabalgata de reyes’ ofwel de Driekoningenoptocht op 5 en 6 januari die ‘uniek’ is in Spanje.   

https://www.instagram.com/p/CISP-xIHdyB/?utm_source=ig_web_copy_link

Ribadavia (Ourense)

De ‘Premio Producto Local 2021’ is gegeven aan de wijn uit de Ribeiro regio in Galicië waar de Concello de Ribadavia vanwege het lokale maar nationaal en internationaal zeer bekende product, de wijn uit Galicië, vandaan komt.

https://www.instagram.com/p/CISPL-gHNuZ/?utm_source=ig_web_copy_link
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.