Search
menu
Search

Pretpark Port Aventura aan de Costa Dorada gaat dit jaar niet meer open

Pretpark Port Aventura aan de Costa Dorada gaat dit jaar niet meer open
Beeld: PortAventura / Twitter

Pretpark Port Aventura aan de Costa Dorada gaat dit jaar niet meer open

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het grootste en bekendste pretpark van Spanje is PortAventura dat samen met Ferrari Land en het waterpark Caribe Aquatic Park de referentie is voor plezier aan de Costa Dorada. De bedrijfsleiding heeft aangegeven dat ze dit jaar niet meer open gaan. 

In principe wilde het pretpark op 5 december weer de deuren openen om tijdens het kerstseizoen de bezoekers nog de gelegenheid te geven voor een leuk dagje uit maar de aangescherpte corona-maatregelen in Catalonië voorkomen een nieuwe opening.

PortAventura heeft met deze nieuwe sluiting het slechtste en kortste seizoen van haar bestaan afgesloten. Het pretpark aan de Costa Dorada was open van 8 juli tot 16 oktober maar moeste de maanden daarvoor en daarna noodgedwongen sluiten vanwege de regionale en landelijke corona-maatregelen waaronder de noodtoetsand en regionale lockdowns. 

Maar PortAventura had nog hoop dat ze op 5 december weer open konden gaan om in ieder geval het winterseizoen nog te kunnen openen maar nadat de regionale overheid van Catalonië de corona-maatregelen verlengd heeft, werd besloten het pretpark voor de rest van het jaar gesloten te houden. De nieuwe openingsdatum staat gepland voor 27 maart 2021.

Ga naar de inhoud