Spaanse Partij voor de Dieren wil strengere straffen voor dierenmishandelaars

Spaanse Partij voor de Dieren wil strengere straffen voor dierenmishandelaars
Beeld: Pacma.es

Spaanse Partij voor de Dieren wil strengere straffen voor dierenmishandelaars

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA heeft afgelopen week ruim 250.000 handtekeningen bij het Spaanse Congres in Madrid afgegeven als onderdeel van de #MaltratadoresALaCárcel campagne. Hiermee wil PACMA strengere gevangenisstraffen voor personen die dieren mishandelen.

Op de dag dat hond Alma door een dierenmishandelaar (en jager) in een dorp in de provincie Lugo (Galicië) werd neergeschoten en daarna nog levend maar zwaargewond over het asfalt achter zijn auto trok, heeft de Partido Animalista (PACMA) bij het Spaanse Congres circa 250.000 handtekeningen overhandigd die sinds die bewuste 3 december 2019 zijn verzameld.

PACMA wil dat de gevangenisstraffen voor dierenmishandelaars strenger en hoger worden zodat geen enkele mishandelaar van honden of andere dieren er zomaar met een berisping mee weg kan komen.

PACMA wil dat de mishandeling van alle dieren gezien wordt als dierenmishandeling en niet alleen dat van huisdieren. Daarnaast wil de Partij voor de Dieren dat er celstraffen komen van meer dan de nu geldende 2 jaar. Het probleem is dat er wel dierenmishandelaars zijn geweest die straffen van 2 jaar of 24 maanden kregen opgelegd maar het probleem is dat als men geen strafblad heeft men niet de gevangenis in hoeft te gaan. 

PACMA wil ook dat artikel 337 van de ‘Código Penal’ komt te vervallen. In dat artikel staat dat dierenmishandelaars alleen gestraft kunnen worden wanneer er sprake is van ernstig letsel waarmee mishandelaars die geen letsel toebrengen aan een dier vrijgesproken worden van hun toegebrachte mishandeling.

De Partij voor de Dieren wil ook dat personen die veroordeeld zijn vanwege dierenmishandeling gedurende tenminste 20 jaar geen dieren mogen hebben of daarmee voor bijvoorbeeld werk mee in aanraking mogen komen.

Verder moeten veroordeelden voor dierenmishandeling voor eeuwig uitgesloten worden voor het hebben van wapen- en jachtvergunningen.

Volgens PACMA is de samenleving in Spanje veranderd en eisen steeds meer inwoners van het land dat er strenger wordt opgetreden tegen dierenmishandeling en mishandelaars. 

Ook het feit dat de huidige coalitieregering in januari 2020 de speciale afdeling Directoraat-generaal Dierenrechten (Dirección General de Derechos de los Animales) heeft opgericht moet aangeven dat de regering ook dierenmishandeling serieuzer moet nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.