Nieuwe bezoekdata van het consulair team Nederlandse Ambassade: februari in Málaga en Barcelona

Nieuwe bezoekdata van het consulair team Nederlandse Ambassade: februari in Málaga en Barcelona
Beeld: Archieffoto

Nieuwe bezoekdata van het consulair team Nederlandse Ambassade: februari in Málaga en Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In 2020 en de eerste helft van 2021 werden de bezoeken van het consulaire team van de Ambassade in Madrid geannuleerd vanwege de corona-pandemie. Maar in september dit jaar startte men weer met bezoeken op de Balearen gevolgd door de Canarische Eilanden in oktober en Benidorm (La Nucia) in november. Nu zijn nieuwe data bekend gemaakt voor de bezoeken eind januari en februari 2022 in Málaga en Barcelona.

Het consulair team van de Ambassade in Madrid bezoekt jaarlijks vijf regio’s in Spanje met het Mobiele Aanvraagstation (MVA). Tijdens deze bezoeken bieden zij Nederlanders de mogelijkheid om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, zodat daarvoor niet naar Madrid hoeft te worden gereisd.

Na eerdere bezoeken in september 2021 op de Balearen, oktober op de Canarische Eilanden en in november in Benidorm (La Nucia), is het nu de beurt aan Andalusië en Catalonië. Van 31 januari tot en met 4 februari 2022 komt het consulair team van de Ambassade in Madrid naar Málaga en van 21 tot en met 25 februari 2022 komt het consulair team van de Ambassade in Madrid naar Barcelona.

Afspraak maken

Het afsprakensysteem opent ongeveer 1 maand voordat het bezoek (aanvraagsessie) plaatsvindt. Vanaf dat moment kun je een afspraak maken. Het is nog niet mogelijk om een afspraak te maken voor het bezoek in Barcelona. Ongeveer 4 weken voor het gepland bezoek kun je een afspraak inplannen. Kijk voor het maken van een afspraak eerst op DEZE WEBSITE en volg het stappenplan.

Toeslag

Sinds 2 augustus 2021 wordt er voor documenten die zijn aangevraagd tijdens een MVA-bezoek een toeslag van 22,70 euro per document gerekend. De tarieven vanaf 2 augustus 2021 zijn als volgt:

  • Paspoort meerderjarige – 142,60 euro
  • Paspoort minderjarige – 124,40 euro
  • Zakenpaspoort meerderjarige – 142,60 euro
  • Zakenpaspoort minderjarige – 124,40 euro
  • ID-kaart meerderjarige – 141,50 euro
  • ID-kaart minderjarige – 108,65 euro
  • Laissez-passer of noodpaspoort – 50,85 euro
  • Laissez-passer voor stoffelijk overschot – 60,00 euro

Voor de volledige tarieven en meer informatie over de benodigde documenten kunt je de website bekijken op Nederlandwereldwijd.nl

Reisdocument aanvragen bij de Ambassade in Madrid

Meer informatie over het aanvragen van een paspoort bij de Ambassade in Madrid kunt u vinden op de pagina Paspoort of ID-kaart aanvragen.

Reisdocument aanvragen op Schiphol en in Nederlandse grensgemeenten

Het is ook mogelijk om op afspraak een aanvraag voor een reisdocument in te dienen in de aankomsthal op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

NB: Het al dan niet doorgaan van de consulaire bezoeken zal afhankelijk zijn van de situatie rondom Covid-19. Als reizen door de epidemiologische situatie in Spanje niet verantwoord is, kunnen de bezoeken worden geannuleerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.