Overzicht van de populairste zoektermen in Google in Spanje gedurende 2021

Overzicht van de populairste zoektermen in Google in Spanje gedurende 2021
Beeld: 123rf

Overzicht van de populairste zoektermen in Google in Spanje gedurende 2021

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Aangezien wereldwijd meer dan 90% van de internetters gebruik maakt van Google om iets te zoeken op internet kan de Amerikaanse zoekgigant statistieken bijhouden en top 10 lijsten samenstellen van wat er het meest gezocht of gevraagd wordt in de zoekgigant. Via Google Trends en het jaaroverzicht kunnen we te weten komen wat tending was in 2021 in Spanje.

Bij de top 10 lijsten van de meest gezochte zoektermen in Google in Spanje gedurende 2019 zijn diverse categorieën te vinden waaronder algemeen, sport, tv, films en series en de vragen Wanneer? (cuando), hoe…? (como) en waarom…? (por que).

Algemeen

In de lijst ‘general’ ofwel algemeen staan deze zoektermen in de top 10:

Sporters

In de lijst ‘deportistas’ ofwel sporters staan deze zoektermen in de top 10: 

TV, films en series

In de lijst van ‘cine, tv y series’ staan de volgende zoektermen in de top 10 in Spanje:

¿Cuando…? ofwel wanneer?

In deze categorie werden vragen gesteld zoals wanneer speelt Spanje, wanneer is de Black Friday, wanneer kan ik me laten vaccineren, wanneer speelt Madrid (Real) en wanneer is de Semana Santa.

¿Como…? ofwel hoe?

In deze categorie werden vragen gesteld zoals hoe heet de hamer van Thor, hoe weet ik of ik wanbetaler ben, hoe gaat het met Madrid (Real), hoe gaat het met Spanje, hoe (wat) is de naam van de acaciabloem?

¿Por que…? ofwel waarom?

In deze categorie werden vragen gesteld zoals waarom is er een vulkaanuitbarsting, waarom is de elektriciteitsprijs zo hoog, waarom gaat Messi weg, waarom doet Melendi (zanger) niet meer met The Voice (la Voz) en waarom doet je arm pijn na de corona-prik.

Ga naar de inhoud