Politie deelt boetes uit aan wandelende buitenlanders bij de vulkaan op La Palma

Politie deelt boetes uit aan wandelende buitenlanders bij de vulkaan op La Palma
Beeld: @guardiacivil / twitter

Politie deelt boetes uit aan wandelende buitenlanders bij de vulkaan op La Palma

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – De Guardia Civil is tijdens een routinecontrole op de handhaving van de afgesloten zone rondom de actieve Cumbre Vieja-vulkaan op vier buitenlanders gestuit die daar aan het wandelen waren. Na ondervraging bleek het om een buitenlander te gaan die voor andere buitenlanders tegen betaling een wandelexcursie organiseerde in een gebied vlakbij de actieve vulkaan.

De agenten van de Guardia Civil hebben niet alleen de buitenlandse organisator maar ook de drie buitenlanders die deelnamen aan deze excursie op de bon geslingerd. Het binnendringen van een afgesloten gebied (zona restringida) wordt als zeer ernstig gezien waarbij de boetes tussen de 30.001 en 600.000 euro liggen. Dat zijn de hoogste boetes die gelden voor de organisator van de excursies terwijl de deelnemers lagere boetes hebben gekregen.

Het is niet bekend wat de nationaliteit is van deze buitenlanders die zich niet hebben gehouden aan de regels en in een gevaarlijke situatie terecht waren gekomen. De ‘zona restringida’ is er niet voor niets en die is ingesteld om gevaarlijke situaties rondom de actieve vulkaan te voorkomen. Het is niet de eerste keer dat de Guardia Civil tijdens een controle een buitenlander aanhoudt voor het wandelen in het afgesloten gebied.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.