Amazon en Apple beste en AliExpress, Wish en BangGood slechtste online winkels in Spanje

Amazon en Apple beste en AliExpress, Wish en BangGood slechtste online winkels in Spanje
Beeld: Canva

Amazon en Apple beste en AliExpress, Wish en BangGood slechtste online winkels in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Organisatie van Consumenten en Gebruikers (OCU) heeft aan haar leden gevraagd wat de beste en slechtste online winkels zijn in Spanje. Uit dit onderzoek blijkt dat Amazon weliswaar het meest gebruikt wordt, het is niet de beste online winkel. Die eer gaat naar het Duitse Thomann, gespecialiseerd in alles wat met muziek te maken heeft. Daartegenover staat dat Wish, BangGood, AliExpress en Worten als slechtste beoordeeld worden. Over het algemeen zijn zeven van de tien online-shoppers tevreden met hun ervaring.

OCU heeft gekeken naar 30.000 onlineaankopen door OCU-leden bij 79 online winkels waaruit de Organización de Consumidores y Usuarios conclusies kan trekken. Daarbij is ook gekeken naar rubrieken zoals kleding en sport, elektronica, voedsel en drinken en drogisterijartikelen. Van de leden die meededen aan dit onderzoek werden het vaakst de winkels van Amazon, AliExpress, El Corte Inglés, Decathlon en Carrefour genoemd.

Het belangrijkste probleem van de slechtst beoordeelde online winkels Wish, BangGood en AliExpress is het niet nakomen van de beloofde levertijden. In het geval van Worten wordt de ontevredenheid veroorzaakt door de beperkte verscheidenheid aan producten en de schaarse informatie op de website. 

Uiteindelijk heeft OCU een lijst met 15 best beoordeelde online winkels samengesteld waarbij maximaal 100 punten gegeven konden worden: Thomann (85); Kiabi (84); Apple (83); Perfumes Club (83); Amazon (82); Cartucho.es (82); La Casa del Libro (82); Nespresso (82); PcComponentes (82); VinoSeleccion (82); ZARA (82); Zooplus (82); BuleVIP (81); Fermavazquez (81) en Mango (81).

Wat betreft de MarketPlaces, dat betekent websites waarbij naast de eigen ook van andere bedrijven producten verkocht worden, worden over het algemeen goed beoordeeld in Spanje. Meestal is dat vanwege de lagere prijzen en het uitgebreide aanbod. Wat men echter niet zo prettig vindt, is de vaak slechte levertijd maar ook het gebrek van informatie van de verkoper.

Ga naar de inhoud