De beste show ter wereld is in Spanje te bekijken

De beste show ter wereld is in Spanje te bekijken
Beeld: Puy du Fou Toledo / web

De beste show ter wereld is in Spanje te bekijken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – ‘Puy du Fou’ is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een van de meest bezochte themaparken in Spanje. Naast recordaantallen bezoekers die het elk seizoen ontvangt, heeft dit themapark in Toledo nu ook de prijs voor beste show ter wereld ontvangen van de American Parks Association IAAPA. Die prijs kreeg het van oorsprong Franse park voor de avondshow ‘El Sueño de Toledo’, een spectaculair verhaal over 1500 jaar Spaanse geschiedenis.

Op 27 maart 2021 werd het themapark in Toledo in Castilla-La Mancha rond de geschiedenis van Spanje voor het publiek geopend. Het park bestaat uit vier historische steden: El Arrabal (middeleeuwse markt ter ere van de Spaanse gastronomie naast de Puerta del Sol aan de voet van de muren); La Puebla Real (een 13e-eeuws stadje aan de voet van het kasteel van Vivar); La Venta de Isidro (een boerderij uit de 18e eeuw waar boeren dieren fokken, groenten verbouwen en verse kazen bereiden); El Askar Andalusí (Moors kamp waarin elke felgekleurde tent ambachtslieden en restaurants herbergt).

De attracties in dit van oorsprong Franse themapark zijn niet de gebruikelijke achtbanen etc. maar spectaculaire shows waarvan er 5 overdag plaatsvinden en 1 ‘s avonds. Het is de avondshow ‘El Sueño de Toledo’ die de felbegeerde prijs heeft gewonnen voor beste show ter wereld. Gedurende 70 minuten wordt 1500 jaar van de Spaanse geschiedenis gepresenteerd. Dat gebeurt op een podium van maar liefst 5 hectare met 3900 vierkante meter decoratie; 2000 personages; 1700 historische kostuums; 200 acteurs/actrices, ruiters en acrobaten en 30 paarden. Er is plaats voor 6000 bezoekers die een prijs moeten betalen om deze show te kunnen zien (is dus niet inbegrepen bij de entreeprijs van het park).

De overige vijf shows zijn: A Pluma y Espada (een avontuur gebaseerd op het karakter van Lope de Vega); El Último Cantar (het verhaal van Rodrigo Díaz de Vivar , de beroemde Spaanse ridder); Cetrería de Reyes (steekspel tussen Abderramán III en graaf Fernán González met honderden roofvogels); Allende la Mar Océana (meeslepende show waarbij de toeschouwer de Santa María bestreed, een van de schepen van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus). Verder zijn er nog drie mini-shows: El Pregón de la Puebla; El Vagar de los Siglos; Las Elucubraciones del Sereno.

In 2023 staat de opening van een nieuwe buitenshow gepland, geïnspireerd op ‘Le Secret de la Lance’. In 2025 is het de bedoeling om een ​​show te openen die is geïnspireerd op ‘Le Signe du Triomphe’ en moet er een nieuw dorp met ambachtslieden komen. Voor 2028 staat een nieuwe indoorshow gepland, geïnspireerd door Le Dernier Panache.

  • show1
  • show2
  • show3
  • show4
  • show5
  • show6
  • show7
  • show8
  • show9
Ga naar de inhoud