Search
menu
Search

Kerstmarkten in de stad en provincie Alicante

Kerstmarkten in de stad en provincie Alicante
Beeld: AI-beeld / redactie

Kerstmarkten in de stad en provincie Alicante

Als je van plan bent om de stad Alicante te bezoeken tijdens de feestdagen, dan ben je hier op de juiste plek. We vertellen alles over de verschillende kerstmarkten die je kunt bezoeken in Alicante en de omliggende gebieden. Van data en tijden tot locaties en wat je er kunt vinden, we hebben alle informatie voor je verzameld. Dus lees verder en ontdek waar je de beste kerstinkopen kunt doen in Alicante!

Alicante was de eerste stad in Spanje die de kerstsfeer in 2023 inluidde. Op vrijdag 17 november kwamen honderden mensen samen op de Avenida de la Constitución voor de traditionele lichtceremonie. Zowel de lokale bevolking als toeristen kunnen genieten van de kerstverlichting tot 7 januari. Deze is verspreid over 114 straten, verdeeld tussen het stadscentrum en de wijken. De stad en provincie Alicante hebben ook verschillende kerstmarkten. Hier kunnen zowel de lokale bevolking als bezoekers hun kerstcadeaus en decoraties kopen.

De kerstmarkt op Paseo de Federico Soto

Een van de populairste kerstmarkten van Alicante is die op Paseo de Federico Soto. Deze markt is geopend van 1 december tot 7 januari, van 10.00 tot 15.00 uur en van 17.00 tot 23.00 uur. Op 5 januari is er een speciale openingstijd van 17.00 tot 00.00 uur. Hier vind je talloze kraampjes met handgemaakte ambachten, kerstversieringen, lokale delicatessen en nog veel meer. Het is de perfecte plek om unieke cadeaus te vinden voor je dierbaren of om jezelf te trakteren op iets speciaals.

Kerstmarkten in de provincie Alicante

Naast de kerstmarkten in Alicante zijn er ook verschillende andere kerstmarkten in de omliggende gebieden die een bezoek waard zijn. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van enkele van de populairste kerstmarkten in de provincie Alicante.

Kerstmarkt in Elche

Deze kerstmarkt vindt plaats in de stad Elche en is geopend van 5 december tot 6 januari, van 10.00 tot 22.00 uur (tijden kunnen veranderen per dag en houdt rekening met de siesta-tijd). Ook bij deze kerstmarkt zijn talloze kraampjes met leuke cadeaus en souvenirs. Naast de kraampjes zijn er ook optredens en uiteraard worden er ook veel lekkernijen aangeboden.

Kerstmarkt in Benidorm

Deze kerstmarkt vindt plaats bij de Plaza de la Navidad in de stad Benidorm en is geopend van 2 december tot 7 januari, van 10.00 tot 22.00 uur (tijden kunnen veranderen per dag en houdt rekening met de siesta-tijd). Ook hier kun je genieten van traditionele ambachten en heerlijke kerstlekkernijen. Het is een leuke plaats om originele cadeaus te vinden voor je geliefden.

Kerstmarkt van El Campello

De kerstmarkt van El Campello op 15, 16 en 17 december is een gezellige markt met kraampjes vol met kerstversiering, lekkernijen en ambachtelijke producten. De markt vindt plaats in het centrum van El Campello.

Kerstmarkt van Altea

De kerstmarkt van Altea op 15, 16 en 17 december is een gezellige markt met kraampjes vol met kerstversiering, lekkernijen en ambachtelijke producten. De markt vindt plaats in het centrum van Altea.

Diverse kerstmarkten waren van korte duur en zijn reeds voorbij of vinden dit weekend plaats zoals in Santa Pola (van 1 – 3 december); Jijona (van 5 – 10 december); Alcoy (van 6 – 10 december); Denia (van 6 – 10 december); Vivood (van 8 – 10 december); Javea (van 8 – 10 december) en Busot (op 8 december).

Ga naar de inhoud