Het fenomeen Ara Malikian, de Spaanse violist die iedereen verbaast

Oeps ... foto ontbreekt!

Het fenomeen Ara Malikian, de Spaanse violist die iedereen verbaast

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel Nederlanders en Belgen hebben waarschijnlijk nog nooit van deze muzikant gehoord maar in Spanje wordt hij steeds populairder en zijn de concerten binnen no-time uitverkocht. Ara Malikian is een van oorsprong Libanese muzikant die sinds meerdere jaren in Spanje woont en inmiddels ook Spanjaard is. De in 1968 geboren violist laat veel mensen perplex staan vanwege zijn ongekende controle van de viool, de verschillende muziekstijlen die hij bespeelt en de show met veel humor en spektakel die hij elke keer opvoert aan een uitgelaten publiek.

De 48-jarige Ara Malikian is van oorsprong Libanees maar is tevens een Spanjaard waardoor Spanje er een zeer begaafde muzikant bij heeft gekregen. Gedurende zijn lange loopbaan heeft Ara al meerdere internationale prijzen in de wacht weten te slepen voor zijn albums en concerten. Met zijn viool is hij in staat om van de ene muziekstijl naar de andere over te schakelen en weer terug waardoor het publiek aandachtig mee wordt gevoerd in een muzikale reis. Overigens ziet Ara er meer uit als een rockartiest dan een klassieke muziekliefhebber met zijn lange krullende haar, alternatieve kleding en tatoeages op zijn armen.

Ara Malikian is niet vies van klassieke muziek, sterker nog, hij heeft meerdere albums opgenomen met klassieke stukken zoals Six Sonata for Violin van Ysaÿe, de complete Sonatas & Partitas werken van Johann Sebastian Bach en de Four Seasons van Vivaldi. In 2015 bracht hij het album “15” uit waarmee hij zijn 15-jarige loopbaan wilde vieren en eind 2016 kwam zijn nieuwste album “The incredible Tour of Violin” uit waarmee hij op dit moment door Spanje trekt om op te treden. Zo treedt hij eind januari op in Reus (Catalonië), begin februari in Pamplona (Navarra), Palma (Mallorca) in maart in Granada (Andalusië) en eind april in Ibi (Alicante) en Elx (Alicante). Als je naar een concert wilt gaan wees er dan snel bij want kaarten worden snel verkcoht.

We kunnen veel schrijven over de artiest maar wellicht is het verstandig om video’s te bekijken van enkele van deze optredens en muziekstukken, dat zal sneller verklaren welk soort artiest Ara Malikian werkelijk is. Naast klassieke muziek speelt hij samen met zijn band ook traditionele Armeense of andere folkmuziek met daarnaast tot klassieke versies omgetoverde rock klassiekers. Voor meer video’s is het verstandig om naar zijn YouTube kanaal te gaan.

Volg Ara Malikian op YouTube, Facebook of bekijk zijn website.

https://youtu.be/Ng88LO9AgYw
Ga naar de inhoud