Spanje goed vertegenwoordigd tijdens Vakantiebeurs in Utrecht

Spanje goed vertegenwoordigd tijdens Vakantiebeurs in Utrecht
Beeld: Vakantiebeurs

Spanje goed vertegenwoordigd tijdens Vakantiebeurs in Utrecht

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Vakantiebeurs 2019 begint weer op donderdag 10 januari en zal eindigen op zondag 13 januari. Tienduizenden vakantiegangers zullen de komende dagen naar de Jaarbeurs in Utrecht gaan om vakantie ideeën op te doen waarbij de stands van Spanje gerelateerde bedrijven en instellingen altijd erg populair zijn.

Van het groene Spanje aan de Atlantische Oceaan naar de Pyreneeën en natuurgebieden of de bekende steden en uiteraard de eilanden of de populaire vakantiebestemmingen aan de Costa. In totaal zijn er 72 stands te vinden waar Spanje de hoofdrol heeft of een belangrijk onderdeel van het aanbod is.

Wat betreft de populaire vakantiebestemmingen zullen Benidorm , Costa Daurada (Dorada), Costa Brava, Catalonië, Tenerife en de Balearen en Canarische Eilanden of Andalusië maar ook de minder bekende toeristische regio’s Galicië, Cantabrië en Navarra aanwezig zijn.

Daarnaast zijn er ook reisorganisaties die met Spanje te maken hebben zoals rondreizen, wandeltours en de organisatie van Pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela.

Vakantietrends 2019

Zoals het er nu naar uitziet zal Spanje weer hoog in de lijst te vinden zijn wat betreft populair vakantieland in 2019. Volgens de VakantieDiscounter wordt het meeste gezocht naar New York met 14,5% maar staan in de top 10 ook Barcelona met 5,2%, Valencia met 5,1% en Sevilla met 4,6%. Vreemd genoeg staat Madrid niet in deze top 10 lijst.

Volgens Skyscanner staat in de top 10 van verre vakantiebestemmingen slechts een Spaanse bestemming, te weten Barcelona op de 7e plaats. De Catalaanse hoofdstad staat tussen verweg steden als New York, Bangkok, Bali, Reykjavik, Miami en Los Angeles.

Spanje zal als bestemming dit jaar opnieuw veel concurrentie gaan krijgen van andere landen die weer in opkomst zijn zoals Turkije, Egypte en Tunesië. Volgens D-reizen staat Turkije als favoriete zomerbestemming op de eerste plaats gevolgd door Spanje en dan Griekenland. Na de Verenigde Staten komen de Canarische Eilanden.

Bij de favoriete winterbestemmingen staat volgens D-reizen de Canarische Eilanden op de eerste plaats gevolgd door de Nederlandse Antillen, Egypte, de Verenigde Staten en dan opnieuw Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.