Pacha gaat rustig hotel openen op Ibiza’s buureiland Formentera

Pacha gaat rustig hotel openen op Ibiza’s buureiland Formentera
Beeld: Es Arenals / Booking.com

IBIZA – De Pacha Group, bekend van de beroemde discotheken, wil op Ibiza’s buureiland een nieuw hotel openen. Grupo Pacha heeft recent voor 15 jaar een toeristisch complex in Arenals bij de Playa de Migjorn gehuurd waar 13 appartementen en een restaurant gelegen zijn. Het gaat om het huidige complex Es Arenals, gelegen pal aan het strand.

De Grupo Pacha is van plan om van dit appartementencomplex een rustig ‘hotel con encanto’ ofwel een boutique hotel te maken. Daarbij geeft de Pacha aan dat de stijl van dit hotel niets te maken zal hebben met de hotels op buureiland Ibiza, dat wil zeggen het moet er rustig worden met respect voor de ‘way of life’ op en filosofie van Formentera.

Volgens de woordvoerder van de Pacha Group, die ook reeds met de autoriteiten op het eiland heeft gesproken, hoeven er geen grote verbouwingen plaats te vinden en zullen de appartementen en het restaurant alleen decoratief aangepast worden. Wat er zeker niet moet komen is een Beach Club met harde muziek en feestvierende mensen.

Het zal niet het eerste hotel worden van de Pacha want op Ibiza beheert de groep al het Destino Pacha Resort en het Hotel Pacha. Daarnaast heeft de Pacha Group uiteraard de discotheken Pacha en de Lío Club en diverse restaurants. 

De Pacha Group is een franchiseketen van discotheken over de gehele wereld, met het hoofdkantoor in Ibiza. De eerste Pacha werd geopend in 1967 in Sitges, nabij Barcelona. Binnen enkele decennia is de groep uitgegroeid tot een keten van bijna 20 clubs, met vestigingen in onder meer Madrid, Salou (La Pineda Platja), Florida en Londen. De bekendste club van de keten is gevestigd op Ibiza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Maarten

Ik dacht dat het helemaal niet goed ging met de pacha group. Want in Palma de Mallorca zijn ze ineens weg. Die hebben daar toch lang gezeten.

Lucia

Helaas, niet zo’n goed idee.
Es Arenals ligt aan de andere kant van de haven
van Formentera en er is maar één, twee baans, hoofdweg
die al zwaar overbelast is.
Dus dat “rustige idee”van Pacha is slechts gebaseerd op hun eigen inkomsten.
Voor Formentera is het niet goed,
laat ze lekker op Ibiza blijven.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.