Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje

Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje
Beeld: 123rf

Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft een weeralarm code geel als waarschuwing uitgegeven vanwege de kou die verwacht wordt dit weekend in bepaalde delen van het land. Zoals altijd geldt dit niet voor heel Spanje en kan de temperatuur aan de Middellandse Zeekust heel anders zijn dan in het binnenland van het Iberische schiereiland.

De Spaanse weerdienst Aemet verwacht voor dit weekend lage temperaturen tot -7 graden in bepaalde regio’s van het land. Het gaat daarbij om o.a. de provincie (en regio) Madrid; de provincias Ciudad Real, Toledo, Cuenca, Guadalajara en Albacete in Castilla-La Mancha; provincies Zaragoza, Huesca en Teruel in Aragón en de provincies Lerida in Catalonië. Deze regio’s hebben een weercode geel gekregen vanwege de lage temperaturen.

Andere provincies zoals Gerona, Alicante, Valencia, Murcia, Almería, Ibiza, Formentera, het noorden van Mallorca en Menorca hebben weeralarm code geel gekregen vanwege de wilde zee met hoge golven.

LEESTIP: Weeralarm kleurcodes in Spanje

Code Geel (amarillo)

Het weer is potentieel gevaarlijk. De verwachte weerfenomenen zijn niet uitzonderlijk, maar wees voorzichtig indien je activiteiten gaat uitoefenen die door het weer een risico kunnen inhouden. Blijf op de hoogte van de verwachte meteorologische omstandigheden en neem geen risico’s die je kunt vermijden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.