Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje

Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft een weeralarm code geel als waarschuwing uitgegeven vanwege de kou die verwacht wordt dit weekend in bepaalde delen van het land. Zoals altijd geldt dit niet voor heel Spanje en kan de temperatuur aan de Middellandse Zeekust heel anders zijn dan in het binnenland van het Iberische schiereiland.

De Spaanse weerdienst Aemet verwacht voor dit weekend lage temperaturen tot -7 graden in bepaalde regio’s van het land. Het gaat daarbij om o.a. de provincie (en regio) Madrid; de provincias Ciudad Real, Toledo, Cuenca, Guadalajara en Albacete in Castilla-La Mancha; provincies Zaragoza, Huesca en Teruel in Aragón en de provincies Lerida in Catalonië. Deze regio’s hebben een weercode geel gekregen vanwege de lage temperaturen.

Andere provincies zoals Gerona, Alicante, Valencia, Murcia, Almería, Ibiza, Formentera, het noorden van Mallorca en Menorca hebben weeralarm code geel gekregen vanwege de wilde zee met hoge golven.

LEESTIP: Weeralarm kleurcodes in Spanje

Code Geel (amarillo)

Het weer is potentieel gevaarlijk. De verwachte weerfenomenen zijn niet uitzonderlijk, maar wees voorzichtig indien je activiteiten gaat uitoefenen die door het weer een risico kunnen inhouden. Blijf op de hoogte van de verwachte meteorologische omstandigheden en neem geen risico’s die je kunt vermijden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

En de Canarische eilanden ? Wij zijn ook Spanje hoor …

Ik vind de term “extreme koude” in combinatie met slechts -7 graden en code geel, te veel een “de Telegraaf” manier.

Waarom niet hier die jou?het is hier flut weer.

en wij in de lagelanden krijgen misschien geen winterdoor dat de Polen geen koude gevoelen wegens de hoge warmte in de stratosfeer

Beide Polen zijn inderdaad vrij warm voor de tijd van het jaar. Vooralsnog zit de kou boven Noord-Amerika. In Alaska, Canada en het zuiden van Groenland is het op dit moment 10 tot 15 graden kouder dan normaal. Ook het westen van Australie en het zuiden van Zuid-Amerika zijn 10 graden koeler. Laten we hopen dat we dat soort gekkigheid in Europa niet krijgen. Van mij mag de heerlijke lente weer begin in España.

Soms toch leuk deze reactie’s te lezen

Hoe is het mogelijk dat er zo’n kat en muis spel gespeeld moet worden over de soevereiniteit van een staat als Spanje. Die separatisten wisten in oktober 2017 tegen de grondwet handelden en verbergen zich nu achter een Europees Parlement immuniteit die België erkend Schande. Zo stapt straks ook Spanje uit de EU, Spexit.

we hebben het hier wel over het weerbericht he, ander kotteke graag !

Idd spreken we hier over de regeering of over het weer??? Rare vent!

We kennen geen regeering, malle meid.

Geachte redactie, u behoudt uzelf het recht voor om sommige reacties te verwijderen! Doet u dat dan ook!!

Eens Jan. En dat zeggen we, terwijl we heerlijk in het zonnetje zitten aan de Costa Blanca. Hier niets aan de hand en heerlijk winterweer.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.