Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje

Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft een weeralarm code geel als waarschuwing uitgegeven vanwege de kou die verwacht wordt dit weekend in bepaalde delen van het land. Zoals altijd geldt dit niet voor heel Spanje en kan de temperatuur aan de Middellandse Zeekust heel anders zijn dan in het binnenland van het Iberische schiereiland.

De Spaanse weerdienst Aemet verwacht voor dit weekend lage temperaturen tot -7 graden in bepaalde regio’s van het land. Het gaat daarbij om o.a. de provincie (en regio) Madrid; de provincias Ciudad Real, Toledo, Cuenca, Guadalajara en Albacete in Castilla-La Mancha; provincies Zaragoza, Huesca en Teruel in Aragón en de provincies Lerida in Catalonië. Deze regio’s hebben een weercode geel gekregen vanwege de lage temperaturen.

Andere provincies zoals Gerona, Alicante, Valencia, Murcia, Almería, Ibiza, Formentera, het noorden van Mallorca en Menorca hebben weeralarm code geel gekregen vanwege de wilde zee met hoge golven.

LEESTIP: Weeralarm kleurcodes in Spanje

Code Geel (amarillo)

Het weer is potentieel gevaarlijk. De verwachte weerfenomenen zijn niet uitzonderlijk, maar wees voorzichtig indien je activiteiten gaat uitoefenen die door het weer een risico kunnen inhouden. Blijf op de hoogte van de verwachte meteorologische omstandigheden en neem geen risico’s die je kunt vermijden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

13
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

En de Canarische eilanden ? Wij zijn ook Spanje hoor …

Jeroen

Ik vind de term “extreme koude” in combinatie met slechts -7 graden en code geel, te veel een “de Telegraaf” manier.

Desire

Waarom niet hier die jou?het is hier flut weer.

reinier ruiter

en wij in de lagelanden krijgen misschien geen winterdoor dat de Polen geen koude gevoelen wegens de hoge warmte in de stratosfeer

Anoniem

Beide Polen zijn inderdaad vrij warm voor de tijd van het jaar. Vooralsnog zit de kou boven Noord-Amerika. In Alaska, Canada en het zuiden van Groenland is het op dit moment 10 tot 15 graden kouder dan normaal. Ook het westen van Australie en het zuiden van Zuid-Amerika zijn 10 graden koeler. Laten we hopen dat we dat soort gekkigheid in Europa niet krijgen. Van mij mag de heerlijke lente weer begin in España.

maclaren0@gmail.com

Soms toch leuk deze reactie’s te lezen

Nicolás

Hoe is het mogelijk dat er zo’n kat en muis spel gespeeld moet worden over de soevereiniteit van een staat als Spanje. Die separatisten wisten in oktober 2017 tegen de grondwet handelden en verbergen zich nu achter een Europees Parlement immuniteit die België erkend Schande. Zo stapt straks ook Spanje uit de EU, Spexit.

Thecla

we hebben het hier wel over het weerbericht he, ander kotteke graag !

Lenny

Idd spreken we hier over de regeering of over het weer??? Rare vent!

Dick

We kennen geen regeering, malle meid.

Jan, Ondara

Geachte redactie, u behoudt uzelf het recht voor om sommige reacties te verwijderen! Doet u dat dan ook!!

Rob

Eens Jan. En dat zeggen we, terwijl we heerlijk in het zonnetje zitten aan de Costa Blanca. Hier niets aan de hand en heerlijk winterweer.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.