Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje

Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje
Beeld: 123rf

Weeralarm code geel vanwege extreme kou dit weekend in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft een weeralarm code geel als waarschuwing uitgegeven vanwege de kou die verwacht wordt dit weekend in bepaalde delen van het land. Zoals altijd geldt dit niet voor heel Spanje en kan de temperatuur aan de Middellandse Zeekust heel anders zijn dan in het binnenland van het Iberische schiereiland.

De Spaanse weerdienst Aemet verwacht voor dit weekend lage temperaturen tot -7 graden in bepaalde regio’s van het land. Het gaat daarbij om o.a. de provincie (en regio) Madrid; de provincias Ciudad Real, Toledo, Cuenca, Guadalajara en Albacete in Castilla-La Mancha; provincies Zaragoza, Huesca en Teruel in Aragón en de provincies Lerida in Catalonië. Deze regio’s hebben een weercode geel gekregen vanwege de lage temperaturen.

Andere provincies zoals Gerona, Alicante, Valencia, Murcia, Almería, Ibiza, Formentera, het noorden van Mallorca en Menorca hebben weeralarm code geel gekregen vanwege de wilde zee met hoge golven.

LEESTIP: Weeralarm kleurcodes in Spanje

Code Geel (amarillo)

Het weer is potentieel gevaarlijk. De verwachte weerfenomenen zijn niet uitzonderlijk, maar wees voorzichtig indien je activiteiten gaat uitoefenen die door het weer een risico kunnen inhouden. Blijf op de hoogte van de verwachte meteorologische omstandigheden en neem geen risico’s die je kunt vermijden.

Ga naar de inhoud