Het sneeuwt niet alleen op het Spaanse vasteland maar ook op Tenerife

Het sneeuwt niet alleen op het Spaanse vasteland maar ook op Tenerife
Beeld: Twitter

Het sneeuwt niet alleen op het Spaanse vasteland maar ook op Tenerife

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Storm Filomena heeft ook op de Canarische Eilanden voor veel problemen gezorgd met veel regenval, een wilde zee en hoge golven. Maar op het eiland Tenerife is ook sneeuw gevallen, niet zoveel als op het Spaanse vasteland maar het hoogste punt van Spanje, de Teide, is weer wit gekleurd.

Vanwege de sneeuwval op de 3.718 / 3715 / 3712 meter (men is het niet helemaal eens over de hoogte) hoge Teide en daaromheen, zijn diverse wegen afgesloten voor al het autoverkeer. Er ligt geen 60 cm sneeuw zoals in het centrum van Madrid of 120 cm sneeuw zoals in Toledo in Castilla-La Mancha maar de op Tenerife gevallen sneeuw kan ook voor veel problemen zorgen, maar ook sneeuwpret.

Ondanks dat de wegen zijn afgesloten was het dit weekend toch druk met eilandbewoners die maar al te graag in de sneeuw wilden wandelen of met hun kinderen sneeuwballen wilden gooien. Bekijk HIER foto’s.

Het sneeuwt dus niet alleen op het Spaanse vasteland waar de sneeuw voor een enorme chaos zorgt, met name in Madrid, maar het sneeuwt ook op Tenerife en daarnaast ook op Mallorca waar al een week sneeuw in de Serra de Tramuntana ligt.

Overigens heeft het ook licht gesneeuwd op Gran Canaria waar een dun laagje te vinden is in o.a. Pozo de las Nieves.

Ga naar de inhoud