Inwoners Madrid met 4×4 voertuigen helpen ziekenhuispersoneel en patiënten

Inwoners Madrid met 4x4 voertuigen helpen ziekenhuispersoneel en patiënten
Beeld: Twitter

Inwoners Madrid met 4×4 voertuigen helpen ziekenhuispersoneel en patiënten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dit weekend hebben de inwoners van Madrid weer laten zien hoe solidair men kan zijn. In dit geval gaat het niet om een rondje applaus voor het medisch personeel zoals tijdens de eerste corona-golf, maar hebben de weersomstandigheden ervoor gezorgd dat men middenin de sneeuwstorm het verplegend personeel en patiënten heeft geholpen.

De wegen van Madrid waren onbegaanbaar geworden vanwege de enorme sneeuwval van meer dan 60 cm in het centrum van Madrid. Uiteraard heeft dat voor veel problemen gezorgd maar ook de ziekenhuizen hadden er enorm last van. 

Ziekenhuizen waren onbegaanbaar en het medisch personeel kon niet bij de ziekenhuizen komen en zelfs als ze er al waren kon men amper binnenkomen. 

Ook de ambulances konden niet rijden en dus werd er via het sociale netwerk Telegram een netwerk opgezet onder de naam SOS 4×4 Madrid.

Vrijwilligers en inwoners van Madrid die een 4×4 voertuig hebben kunnen zich aansluiten om zo met hun voertuigen door de sneeuw het medisch personeel naar en vanuit de ziekenhuizen te brengen. 

Maar niet alleen dat, de vrijwillige SOS 4×4 rijders brengen ook artsen en verplegend personeel naar de woningen toe in noodgevallen. Daarnaast bracht men patiënten naar de ziekenhuizen. Al met al een enorm staaltje van solidariteit in Madrid.

Het applaus was dit keer dan ook niet voor het medisch personeel maar voor de solidaire 4×4 rijders die hun vrije dagen opofferden om het verplegend personeel, artsen en patiënten te vervoeren met hun sneeuwbestendige voertuigen.

Chapeau en applaus van de redactie voor dit spontaan opgezette initiatief.

Overigens moet er ook geapplaudisseerd worden voor het medisch personeel dat alles op alles heeft gezet om naar hun werkplek te komen om alle patiënten te kunnen verplegen. Dat deden sommige van hen al skiënd of al wandelend en soms voor meerdere kilometers om bij hun werk te kunnen komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.