Politie Madrid bekeurt sneeuwpop voor het op een scooter zitten zonder helm

Politie Madrid bekeurt sneeuwpop voor het op een scooter zitten zonder helm
Beeld: Policía Municipal / Twitter

Politie Madrid bekeurt sneeuwpop voor het op een scooter zitten zonder helm

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De lokale politie van Madrid heeft middenin de sneeuwstorm waardoor de hele stad plat ligt een bekeuring uitgeschreven aan een sneeuwpop. Deze in het wit geklede persoon zat op een scooter terwijl hij geen helm droeg. Naast de bekeuring werd de sneeuwpop ook bekeurd omdat hij op de scooter ‘reed’ zonder de verplichte sneeuwkettingen.

En nu even serieus …. natuurlijk gaat het om een grap die de Policía Municipal zelf op Twitter plaatste. Terwijl de hoofdstad van Madrid te maken had met alle nadelige gevolgen van de meer dan 60 centimeter sneeuwval, was de politie aan het patrouilleren en mag er ook gelachen worden.

Tijdens een van de rondes in de stad kwam de agent op de foto de op een scooter zittende sneeuwpop tegen die zonder helm op zijn gemotoriseerde tweewieler zat. Als grap plaatste de lokale politie de foto op Twitter en laten we eerlijk zijn, een beetje humor mag er wel zijn in deze moeilijke tijden tijdens de Filomene-sneeuwstorm en corona-pandemie.

Sneeuwballen

Maar er is niet alleen sprake van humor bij de agenten die ook serieus werk verrichten in Madrid. Zo was er op internet te zien dat er sneeuwballen gevechten plaatsvonden in het centrum van Madrid. 

Dat klinkt natuurlijk leuk en aardig maar feit is dat de anderhalve meter regel nog steeds van toepassing is in het land. En dat werd niet gerespecteerd waarop besloten werd deze spontane gevechten met sneeuwballen te stoppen.

Overigens was er op een sneeuwballengevecht ook te zien dat er met dranghekken gegooid werd en dan is er niet meer sprake van een ‘spontaan’ sneeuwfeestje natuurlijk.

Andere ludieke acties

In Madrid was ook te zien dat een groep inwoners een iglo van sneeuw maakte. Daarnaast waren er skiënde mensen te zien en zelfs een slee met honden. We hebben enkele Twitterberichten opgezocht.

Ga naar de inhoud