Acht van de tien woningverhuurders in Spanje maakt zich zorgen om krakers

Acht van de tien woningverhuurders in Spanje maakt zich zorgen om krakers
Beeld: 123rf

Acht van de tien woningverhuurders in Spanje maakt zich zorgen om krakers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit een onderzoek van Asval, zoals vermeld op de website van Idealista.es, blijkt dat 80% van de woningverhuurders in Spanje zich zorgen om krakers maakt en vreest dat hun woning gekraakt wordt. Van begin januari tot eind september 2021 werden er 13.389 aangiften bij de politie gedaan van gekraakte of bezette woningen door ‘okupas’.

In de eerste negen maanden van 2021 werden er volgens de cijfers die gepubliceerd zijn in de krant ABC 13.389 woningen bezet of gekraakt. Dat zijn 49 huisuitzettingen per dag in heel Spanje. In dezelfde periode in 2020 werd er nog geschreven over 11.319 gekraakte of bezette woningen wat 18,3% minder was dan in 2021. Feit is dat het aantal gekraakte woningen sinds 2015 is blijven stijgen.

Naast dat uit het onderzoek van Asval blijkt dat 80% van de eigenaren van woningen zich zorgen maakt over krakers, is 74% van de ondervraagden ook ongerust over een huisuitzetting. In het onderzoek wordt overigens hoofdzakelijk gesproken over woningeigenaren die hun woning verhuren. 

Verhuurders van woningen maken zich ook veel zorgen over huurders die hun huur niet betalen (52%), dat huurders een woning beschadigen of vernietigen (47%), dat er een huur limiet komt (35%), dat er een wet komt die het verplicht een huurcontract te verlengen (36%) en dat er beslag gelegd kan worden op een woning (60%). Bekijk HIER het hele onderzoek (PDF).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.