Het mythische ‘Café Central’ in Málaga na 100 jaar gesloten

Het mythische ‘Café Central’ in Málaga na 100 jaar gesloten
Beeld: @cafecentralmalaga / facebook

Het mythische ‘Café Central’ in Málaga na 100 jaar gesloten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Het zal niet meer mogelijk zijn om in het mythische ‘Café Central’ nog een ‘solo’, een ‘largo’, een ‘semilargo’, een ‘solo corto’, een ‘mitad’, een ‘entrecorto’, een ‘corto’, een ‘sombra’ of een ‘nube’ te bestellen. Café Central is namelijk op zondag definitief gesloten waarmee er een einde komt aan 100 jaar koffie-geschiedenis in Málaga.

Café Central opende haar deuren in 1920 en sindsdien is het café aan de Plaza de la Constitución in Málaga uitgegroeid tot de beste en meest emblematische plaats in de stad om een kopje koffie te drinken. Dat wisten de inwoners van Málaga al jaren en dat weten ook de toeristen al geruime tijd. Maar ruzie over de huur heeft ervoor gezorgd dat de huidige eigenaar er genoeg van heeft. Daarom werd het café op zondag definitief gesloten.

Café Central zal voor altijd in de geschiedenisboeken staan als de geboorteplaats van de speciale vorm van koffie bestellen. Want het was hier waar in 1954 besloten werd vanwege een gebrek aan koffiebonen om speciale koffie’s in te voeren. Deze werden daarna wereldberoemd en een gewoonte in Málaga om koffie te bestellen.

We hebben het over de ‘solo’ (100% koffie), een ‘largo’ (90% koffie en 10% melk), een ‘semilargo’ (75% koffie en 25% melk), een ‘solo corto’ (60% koffie), een ‘mitad’ (50% koffie en 50% melk), een ‘entrecorto’ (40% koffie en 60% melk), een ‘corto’ (30% koffie en 70% melk), een ‘sombra’ (20% koffie en 80% melk), een ‘nube’ (10% koffie en 90% melk) of en ‘no me lo ponga’ (0% koffie en 0% melk, niets dus). 

In onderstaande video is te zien wat bedoeld wordt met deze verschillende koffie’s waarbij ‘Café’ voor koffie staat en ‘Leche’ voor melk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.