Starlink satelliet-internet vanaf nu ook in Spanje te contracteren

Starlink satelliet-internet vanaf nu ook in Spanje te contracteren
Beeld: 123rf

Starlink satelliet-internet vanaf nu ook in Spanje te contracteren

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wellicht heb je wel eens gehoord van het Starlink-project van SpaceX van Elon Musk, bekend natuurlijk van de Tesla’s. Misschien heb je ook wel eens op een heldere avond de Starlink satellieten gezien in de lucht wanneer deze in een nette rij achter elkaar door de ruimte zweven. Vanaf nu is Starlink ook te contracteren in Spanje wat goed nieuws kan zijn voor die personen die op het platteland wonen in Spanje waar het snelle internet niet of nauwelijks bestaat.

Het satelliet-internet van het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Tesla-ceo Elon Musk is vanaf nu in heel Spanje beschikbaar. Dat meldde het bedrijf per e-mail aan klanten en geïnteresseerden die zich hadden ingeschreven via de website van Starlink. Via de website is het ook mogelijk te checken of er bereik is op de plaats waar je woont in Spanje want Starlink is nog niet 100% operationeel.

In de verzonden e-mail staat dat de klanten snelheden tussen de 100 en 200 Mb kunnen verwachten, iets wat steeds sneller zal worden naar gelang er meer satellieten in de ruimte bijkomen. In andere landen zoals Nederland en België was Starlink al aanwezig maar Spanje is natuurlijk wel wat groter.

Het satelliet-internet van Starlink kost 108 euro per maand, 99 euro voor het abonnement en 9 euro voor de regulatory Fee-vergoeding. Gebruikers betalen zelf voor de benodigde apparatuur, zoals een satellietschotel, kabels en WIFI-router wat 499 euro kost (exclusief verzendkosten). Het installeren van Starlink doe je zelf met behulp van een korte gebruiksaanwijzing en een smartphone app, zoals ze in de onderstaande video van het Nederlandse Bright laten zien.

Voordat iedereen die afgelegen woont op plaatsen in Spanje waar geen alternatief is voor snel internet zich gaat inschrijven even dit: het Starlink-project is nog niet voltooid met nu 1.700 satellieten die rondzweven, een klein aantal van de verwachte 40.000 satellieten die er moeten komen. De verbinding kan dus nu soms wegvallen en niet stabiel zijn waardoor Starlink wellicht nu nog niet de beste optie is.

Ga naar de inhoud