Search
menu
Search

Een man bijt taxichauffeur nadat hij weigerde om 225 euro te betalen in Cambrils

Een man bijt taxichauffeur nadat hij weigerde om 225 euro te betalen in Cambrils
Beeld: Google Maps / screenshot

Een man bijt taxichauffeur nadat hij weigerde om 225 euro te betalen in Cambrils

Deze week heeft de Catalaanse politie een man gearresteerd voor het toebrengen van verwondingen en fraude in de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada (Tarragona). De verdachte beet een taxichauffeur die hem van Barcelona naar Cambrils had gereden, om te voorkomen dat hij de rit van 225 euro hoefde te betalen.

Het incident vond dinsdagochtend 9 januari 2024 rond 01.00 uur plaats. Nadat de rit was voltooid en ze op de bestemming waren aangekomen, weigerde de 26-jarige verdachte de rit van meer dan 200 euro te betalen en probeerde hij te vluchten

De chauffeur hield hem tegen, waarop de man de chauffeur in een van zijn handen beet. Nadat de politieagenten waren gewaarschuwd, werd de dader uiteindelijk gearresteerd. De Mossos d’Esquadra (Catalaanse politie) meldde dat de chauffeur geen ernstig letsel heeft opgelopen.

Het gebeurt helaas wel vaker dat taxichauffeurs met gewelddadige klanten te maken krijgen, maar het komt niet vaak voor dat een chauffeur gebeten wordt door zijn klant.  Dit bijtincident is een losstaand feit, maar dat neemt niet weg dat de bijtende klant gestraft moet worden voor zijn gewelddadige actie.

Taxichauffeurs vervullen een belangrijke rol in het vervoer van reizigers. In Spanje zijn er ongeveer 70.000 taxichauffeurs actief. Zij werken vaak lange en onregelmatige uren om reizigers van A naar B te brengen. 

Taxichauffeurs werken doorgaans 6 tot 7 dagen per week. Ze werken ’s nachts, in de weekends en op feestdagen om reizigers te vervoeren. Het is geen 9-tot-5 baan maar flexibele werktijden. Chauffeurs moeten vaak lang wachten op klanten en kunnen onverwacht drukke diensten hebben.

Taxichauffeurs vervoeren allerlei soorten reizigers: toeristen, zakenmensen, feestgangers, ouderen en gehandicapten. Ze helpen mensen met bagage en hulphonden in de taxi. Sociale vaardigheden zijn belangrijk voor de omgang met klanten. Chauffeurs moeten servicegericht zijn en goed kunnen communiceren.

Ga naar de inhoud