Search
menu
Search

Vrouw krijgt 1500 euro boete voor het voeren van duiven op Tenerife

Vrouw krijgt 1500 euro boete voor het voeren van duiven op Tenerife
Beeld: via canva.com

Vrouw krijgt 1500 euro boete voor het voeren van duiven op Tenerife

De gemeente van Santa Cruz de Tenerife heeft recentelijk een boete van € 1500 opgelegd aan een vrouw die herhaaldelijk duiven voerde op straat. Dit is verboden volgens een gemeentelijke verordening, omdat het problemen kan veroorzaken voor de volksgezondheid en het natuurlijke evenwicht in de stad.

De vrouw in kwestie liep regelmatig met plastic zakken vol rijst over straat, die ze vervolgens uitstrooide om de duiven te voeren. Ondanks meerdere waarschuwingen van de lokale politie, weigerde de vrouw haar gedrag aan te passen.

De burgemeester benadrukt dat dergelijke overtredingen niet genegeerd kunnen worden. Het voeren van dieren in de openbare ruimte kan namelijk tot gezondheidsproblemen leiden. Bovendien trekt het nog meer duiven en ongedierte, zoals ratten, aan. Daarom probeert de gemeente overtredingen actief te voorkomen en aan te pakken.

De Gemeentelijke Verordening ‘Ordenanza Municipal Reguladora de la Protección y Tenencia de Animales’ verbiedt het verstrekken van voedsel van welke aard dan ook zonder de overeenkomstige administratieve toestemming aan dieren die zich op de openbare weg bevinden of die toegang hebben gekregen tot privé-eigendom.

Het voeren van duiven in de stad heeft verschillende negatieve gevolgen zoals meer duivenpoep op straat, gebouwen en monumenten. Dit ziet er ontsierend uit en kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Ook is er een toename van ongedierte zoals ratten, die afkomen op het voedsel voor de duiven en is er schade aan gebouwen en infrastructuur door nestelen van duiven wat weer voor overlast zorgt voor inwoners.

Kortom, het leidt tot meer vuile straten, schade en risico’s voor de volksgezondheid. Daarom verbieden steeds meer steden het voeren van duiven in de publieke ruimte. Naast boetes voor overtreders, neemt de gemeente nog andere maatregelen om het voeren van duiven tegen te gaan:

  • Voorlichting aan inwoners over de risico’s en de regels
  • Waarschuwingen en gesprekken met overtreders
  • Verwijderen van voer dat op straat wordt achtergelaten
  • Plaatsen van prikkeldraad of stekels op plekken waar duiven veel zitten, zodat ze daar niet kunnen nestelen
  • Het vangen en verplaatsen van duiven naar andere gebieden
Ga naar de inhoud