Palma de Mallorca heet nu officieel Palma

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Pixabay
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – Het is officieel. De gemeente van Palma (de Mallorca) heeft aangekondigd dat de hoofdstad van het eiland Mallorca vanaf nu niet meer “Palma de Mallorca” heet maar slechts “Palma”. Sinds het jaar 2008 heeft de hoofdstad van het eiland Mallorca en van de hele Balearen eilanden deelstaat al drie keer de naam veranderd. In eerste instantie was de naam van de stad “Palma” maar dat werd in het jaar 2012 veranderd naar “Palma de Mallorca” door de toenmalige regionale overheid PP.

Is het nu “Palma de Mallorca” of “Palma”? Bij deze het antwoord, vanaf nu zal de hoofdstad van het vakantie eiland Mallorca en daarnaast de hoofdstad van de hele autonome deelstaat Balearen eilanden “Palma” heten. Volgens de huidige politici is dat ook meer dan logisch. Ten eerste is “Palma” de historisch correcte naam van de stad en zorgt de naam “Palma de Mallorca” alleen maar voor verwarring. Daarnaast heeft de toevoeging van Mallorca niets te maken met de overige eilanden die ook bij de deelstaat horen.

In 2012 vonden de lokale PP politici die toen aan de macht waren het echter leuker en toeristisch interessant om de naam van de stad van “Palma” naar “Palma de Mallorca” te veranderen. Overigens maakte men voor het jaar 2008 ook al gebruik van de naam “Palma de Mallorca” maar werd in dat jaar per wet vastgelegd dat de naam “Palma” moest zijn, totdat de PP in 2012 besloot de naam weer te veranderen. Erg verwarrend allemaal.

Het is nog niet bekend wat met de naam van het vliegveld gaat gebeuren. Op dit moment blijft dat het huidige Palma de Mallorca (PMI) maar het zou zomaar kunnen dat dit straks ook gaat veranderen naar Palma, al is die kans volgens de Spaanse vliegdienst AENA nog erg klein.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.