Palma de Mallorca heet nu officieel Palma

Oeps ... foto ontbreekt!

Palma de Mallorca heet nu officieel Palma

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MALLORCA – Het is officieel. De gemeente van Palma (de Mallorca) heeft aangekondigd dat de hoofdstad van het eiland Mallorca vanaf nu niet meer “Palma de Mallorca” heet maar slechts “Palma”. Sinds het jaar 2008 heeft de hoofdstad van het eiland Mallorca en van de hele Balearen eilanden deelstaat al drie keer de naam veranderd. In eerste instantie was de naam van de stad “Palma” maar dat werd in het jaar 2012 veranderd naar “Palma de Mallorca” door de toenmalige regionale overheid PP.

Is het nu “Palma de Mallorca” of “Palma”? Bij deze het antwoord, vanaf nu zal de hoofdstad van het vakantie eiland Mallorca en daarnaast de hoofdstad van de hele autonome deelstaat Balearen eilanden “Palma” heten. Volgens de huidige politici is dat ook meer dan logisch. Ten eerste is “Palma” de historisch correcte naam van de stad en zorgt de naam “Palma de Mallorca” alleen maar voor verwarring. Daarnaast heeft de toevoeging van Mallorca niets te maken met de overige eilanden die ook bij de deelstaat horen.

In 2012 vonden de lokale PP politici die toen aan de macht waren het echter leuker en toeristisch interessant om de naam van de stad van “Palma” naar “Palma de Mallorca” te veranderen. Overigens maakte men voor het jaar 2008 ook al gebruik van de naam “Palma de Mallorca” maar werd in dat jaar per wet vastgelegd dat de naam “Palma” moest zijn, totdat de PP in 2012 besloot de naam weer te veranderen. Erg verwarrend allemaal.

Het is nog niet bekend wat met de naam van het vliegveld gaat gebeuren. Op dit moment blijft dat het huidige Palma de Mallorca (PMI) maar het zou zomaar kunnen dat dit straks ook gaat veranderen naar Palma, al is die kans volgens de Spaanse vliegdienst AENA nog erg klein.

Ga naar de inhoud