Steeds meer Spanjaarden kopen bio of eco producten en eten gezonder

Steeds meer Spanjaarden kopen bio of eco producten en eten gezonder

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de jaarlijkse studie van Kantar Worldpanel wordt er steeds verantwoordelijker gegeten in Spanje en vullen vier op de tien Spaanse huishoudens hun ijskasten met ecologische of biologische producten. Volgens de resultaten van de “Balance de la Distribución y Gran Consumo de 2017” is de Spanjaard zich steeds bewuster aan het worden van gezond eten waarbij ook het aanbod in supermarkten van ecologische en biologische producten steeds groter en gevarieerder wordt.

Vier van de tien Spaanse huishoudens heeft het afgelopen jaar ecologische en biologische producten gekocht. Een 74% van de Spanjaarden volgt een gezond dieet (waarbij niet omschreven staat waar dit uit bestaat) terwijl 69% van de personen het liefst producten uit de omgeving nuttigen.

Stijging

Het is een hele vooruitgang ten aanzien van hetzelfde onderzoek in 2011 toen men midden in de crisis meer op de prijs lette dan iets anders. Nu lijkt het volgens de cijfers van het meest recente onderzoek erop dat men weer meer uitgeeft in de supermarkten, men ook steeds bewuster eet en men het geen probleem vindt om daar ook meer voor te betalen. Daarbij geeft Kantar Worldpanel aan dat dit niet een exclusieve Spaanse tendens is maar iets wat wereldwijd gebeurd.

Producten

In 2017 werd er door de Spanjaarden 25,7% meer uitgegeven aan avocado’s (aguacates), een 13,4% meer aan zalm (salmón), een 12,3% meer aan kolen (coles), een 11,3% meer aan kabeljauw (bacalao) en 5,8% meer aan bananen (plátanos). De verkoop en concumptie van gezonde producten zoals kikkererwten (garbanzos) zijn 50,2% gestegen, net zoals de linzen (lentejas) met 13,3% en de noten (frutos secos) met 13%. Daarbij hebben de ecologische of biologische producten in deze groepen een stijging van 14% meegemaakt.

Bereiding

De manier van bereiding van de gezondere producten die men het liefst gebruikt in Spanje is van de grill (plancha), gekookt (hervido) of uit de oven (horno). Het gefrituurd (fritos), uit de magnetron (microondas) en gehavend (rebozados) eten van producten verliest in Spanje terrein volgens de onderzoeksgegevens.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.