Geen Oscars voor Spanje

Geen Oscars voor Spanje
Beeld: Twitter

Geen Oscars voor Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is met lege handen naar huis teruggekeerd van het Oscar 2020 gala. Zowel Antonio Banderas als Pedro Almodovar en de animatiefilm Klaus hebben geen prijzen gekregen tijdens het beroemde filmprijzen gala in Los Angeles.

Het 92nd Academy Awards gala in LA is voorbij en het is een desillusie geworden voor Spanje. Antonio Banderas was voor zijn rol in Dolor y Gloria genomineerd voor beste acteur maar die prijs ging (zoals al werd verwacht) naar Joaquin Phoenix voor zijn rol in Joker.

De film regisseur Pedro Almodóvar was genomineerd als beste regisseur voor zijn film Dolor y Gloria (Pain and Glory) maar ook hij greep dit jaar mis omdat zijn Zuid Koreaanse collega Bong Joon-ho deze Oscar overhandigd kreeg. Overigens was zijn film Parasite ook de grote winnaar van de avond met 4 Oscars.

In de categorie animatiefilm werd de Oscar uitgereikt aan Toy Story 4 waardoor de Spaanse productie Klaus van Sergio Pablos buiten de prijzen viel. Detail is dat Toy Story 4 gelanceerd werd maar liefst 25 jaar ná de eerste editie Toy Story (1995).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.