Iberolux tussen Spanje en Portugal in de stijl van de Benelux

Iberolux tussen Spanje en Portugal in de stijl van de Benelux
Beeld: 123rf

Iberolux tussen Spanje en Portugal in de stijl van de Benelux

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als het aan de burgemeester van de Portugese stad Porto ligt moet er een betere samenwerking komen tussen de twee grootste landen die het Iberische Schiereiland bezetten, te weten Portugal en Spanje. Er wordt gesproken over een ‘Iberolux’ in de stijl van de Benelux bestaande uit Nederland, België en Luxemburg.

Rui Moreira is de burgemeester van de stad Porto en heeft altijd gedacht dat sinds Spanje en Portugal democratieën zijn het een goed idee zou zijn als beide landen samenwerken als een soort van ‘Iberolux’. 

Volgens hem zou het uit strategisch oogpunt beter zijn als de landen samenwerken in plaats van elkaars rug toe te keren, iets dat gedurende jaren gebeurd is. Samen staan Spanje en Portugal sterker op de wereldmarkt, met name in Zuid en Latijns Amerika.

Vanuit Spanje heeft officieel niemand gereageerd op een mogelijke ‘Iberolux’ en waarschijnlijk wordt er niet eens over gediscussieerd maar waarom niet, het zou natuurlijk altijd kunnen.

MENING: Wat is jouw mening over een ‘Iberolux’, zou het interessant zijn voor de toekomst of niet? Welk land heeft het meeste profijt van een samenwerking, Spanje of Portugal?

Ga naar de inhoud