Iberolux tussen Spanje en Portugal in de stijl van de Benelux

Iberolux tussen Spanje en Portugal in de stijl van de Benelux
Beeld: 123rf

MADRID – Als het aan de burgemeester van de Portugese stad Porto ligt moet er een betere samenwerking komen tussen de twee grootste landen die het Iberische Schiereiland bezetten, te weten Portugal en Spanje. Er wordt gesproken over een ‘Iberolux’ in de stijl van de Benelux bestaande uit Nederland, België en Luxemburg.

Rui Moreira is de burgemeester van de stad Porto en heeft altijd gedacht dat sinds Spanje en Portugal democratieën zijn het een goed idee zou zijn als beide landen samenwerken als een soort van ‘Iberolux’. 

Volgens hem zou het uit strategisch oogpunt beter zijn als de landen samenwerken in plaats van elkaars rug toe te keren, iets dat gedurende jaren gebeurd is. Samen staan Spanje en Portugal sterker op de wereldmarkt, met name in Zuid en Latijns Amerika.

Vanuit Spanje heeft officieel niemand gereageerd op een mogelijke ‘Iberolux’ en waarschijnlijk wordt er niet eens over gediscussieerd maar waarom niet, het zou natuurlijk altijd kunnen.

MENING: Wat is jouw mening over een ‘Iberolux’, zou het interessant zijn voor de toekomst of niet? Welk land heeft het meeste profijt van een samenwerking, Spanje of Portugal?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
sammij

NU IK ZOU WILLEN DAT DAT OOK WEER GEBEURD MET NED/BELG/LUX DAN ZIJN WE METEEN VAN HET DURE EUROPA AF.

Diana

Ik denk dat uit zo’n samenwerking enkel voordelen te halen is, praten hierover is de boodschap.

hldewilde@gmail.com

Samenwerking tussen Spanje en Portugal, een soort BENELUX is heel belangrijk. Zij kunnen een vuist in Europa en een zeer goede handelssamenwerking met Zuid Amerikaanse landen. Zij hebben al een geweldig voordeel vanwege hun talen, Spaans e n Portgees. Soms begrijp je niet dat mensen elkaar de rug toekeren terwijl zij er ontzettend veel voordeel bij kunnen hebben om samen te werken.

Luberta

Prima idee!

Edite

Prima idee! Zoveel voor Portugal als voor Spanje en goed deel.Maar ik denk dat voor Portugal beter is aangezien dat het maakt woord vergroten.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.