Search
menu
Search

Minder assistentie Mobile World Congress Barcelona vanwege coronavirus

Minder assistentie Mobile World Congress Barcelona vanwege coronavirus
Beeld: MWC 2019

Minder assistentie Mobile World Congress Barcelona vanwege coronavirus

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Van 24 tot en met 27 februari staat Barcelona weer in het teken van de grootste mobiele technologie beurs Mobile World Congress. Nadat er eerst over gespeculeerd werd dat de MWC Barcelona zou verlaten vanwege de problemen in de Catalaanse politiek en de spanningen met de Spaanse overheid heeft de organisatie nu te maken met de problemen rondom het coronavirus.

Uiteraard neemt de organisatie alle mogelijke maatregelen zoals extra controles op de temperatuur van alle Aziatische deelnemers en een verbod op deelname van personen uit de Hubei provincie in China. Maar veel bedrijven maken zich zorgen vanwege de mogelijke besmettingen.

Daarom zijn er reeds bedrijven die hebben aangegeven dat ze niet naar Barcelona komen. Op het moment van schrijven gaat het om vijf bedrijven, en dat zijn niet de kleinste. De laatste die zich in het rijtje heeft gevoegd is werelds grootste online warenhuis en technologie gigant Amazon dat op zondag heeft besloten niet naar de MWC 2020 te komen. Ook Sony besloot op maandag niet deel te nemen aan de beurs.

Daarvoor waren de andere bedrijven die de moeilijke beslissing hebben genomen LG, Ericsson en Nvidia. De kans is groot dat daar meer bedrijven bij gaan komen maar de organisatie zegt niet van plan te zijn de MWC editie 2020 te annuleren en spreekt ook over een bevestigde deelname van meer dan 2.800 deelnemers.

De beurs

Het Mobile World Congress (MWC) wordt elk jaar eind februari georganiseerd in de Fira hallen op de grens tussen de gemeenten Barcelona en l’Hospitalet de Llobregat. Het MWC is de combinatie van ‘s werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie en een congres waarin vooraanstaande bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen.

Jaarlijks komen er tienduizenden deelnemers naar Barcelona om mee te doen met het MWC congres waarbij er voor vele miljoenen euro’s uitgegeven wordt aan hotels, vervoer, restaurants, bars etc. In 2019 was er een record aantal deelnemers van 110.000 personen uit 200 landen. De economische impact van de MWC op de stad Barcelona is enorm en wordt geschat op 492 miljoen euro.

Dit jaar is alweer de 15e editie van het Mobile World Congress in Barcelona dat gehouden wordt van 24 tot en met 27 februari. De MWC wordt al sinds 2006 in Barcelona gehouden terwijl de beurs daarvoor ook in Cannes (1996-2005), Madrid (1995) en Londen (1987-1994) werd gehouden.

Ga naar de inhoud