Minder assistentie Mobile World Congress Barcelona vanwege coronavirus

Minder assistentie Mobile World Congress Barcelona vanwege coronavirus
Beeld: MWC 2019

Minder assistentie Mobile World Congress Barcelona vanwege coronavirus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Van 24 tot en met 27 februari staat Barcelona weer in het teken van de grootste mobiele technologie beurs Mobile World Congress. Nadat er eerst over gespeculeerd werd dat de MWC Barcelona zou verlaten vanwege de problemen in de Catalaanse politiek en de spanningen met de Spaanse overheid heeft de organisatie nu te maken met de problemen rondom het coronavirus.

Uiteraard neemt de organisatie alle mogelijke maatregelen zoals extra controles op de temperatuur van alle Aziatische deelnemers en een verbod op deelname van personen uit de Hubei provincie in China. Maar veel bedrijven maken zich zorgen vanwege de mogelijke besmettingen.

Daarom zijn er reeds bedrijven die hebben aangegeven dat ze niet naar Barcelona komen. Op het moment van schrijven gaat het om vijf bedrijven, en dat zijn niet de kleinste. De laatste die zich in het rijtje heeft gevoegd is werelds grootste online warenhuis en technologie gigant Amazon dat op zondag heeft besloten niet naar de MWC 2020 te komen. Ook Sony besloot op maandag niet deel te nemen aan de beurs.

Daarvoor waren de andere bedrijven die de moeilijke beslissing hebben genomen LG, Ericsson en Nvidia. De kans is groot dat daar meer bedrijven bij gaan komen maar de organisatie zegt niet van plan te zijn de MWC editie 2020 te annuleren en spreekt ook over een bevestigde deelname van meer dan 2.800 deelnemers.

De beurs

Het Mobile World Congress (MWC) wordt elk jaar eind februari georganiseerd in de Fira hallen op de grens tussen de gemeenten Barcelona en l’Hospitalet de Llobregat. Het MWC is de combinatie van ‘s werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie en een congres waarin vooraanstaande bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen.

Jaarlijks komen er tienduizenden deelnemers naar Barcelona om mee te doen met het MWC congres waarbij er voor vele miljoenen euro’s uitgegeven wordt aan hotels, vervoer, restaurants, bars etc. In 2019 was er een record aantal deelnemers van 110.000 personen uit 200 landen. De economische impact van de MWC op de stad Barcelona is enorm en wordt geschat op 492 miljoen euro.

Dit jaar is alweer de 15e editie van het Mobile World Congress in Barcelona dat gehouden wordt van 24 tot en met 27 februari. De MWC wordt al sinds 2006 in Barcelona gehouden terwijl de beurs daarvoor ook in Cannes (1996-2005), Madrid (1995) en Londen (1987-1994) werd gehouden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.