Minder voertuigen toegestaan op Formentera

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Minder voertuigen toegestaan op Formentera
Beeld: Twitter

Laatste update: 9 maanden geleden.

IBIZA – Het eiland Formentera heeft al jaren te maken met een groot probleem wat betreft auto’s en motoren. In april 2019 werd bekend dat er meer voertuigen geregistreerd stonden op Formentera dan inwoners. Maar elke zomer kwamen daar tienduizenden voertuigen bij en sinds 2019 heeft men een limiet op het aantal toegestane voertuigen.

Degene die deze zomer met eigen vervoer naar het Balearen eiland Formentera wil gaan moet van te voren reserveren omdat er net zoals in 2019 een limiet is op het aantal voertuigen dat tot het eiland wordt toegelaten. 

Tussen 1 juli en 31 augustus 2020 mogen er 4% minder voertuigen naar het eiland komen, 21.487 voertuigen in totaal wat minder is dan de 22.382 voertuigen in de zomer van 2019.

De belangrijkste reden voor deze limiet is om te garanderen dat de bewoners van het eiland rustig kunnen leven, indien mogelijk. Daarnaast wil men met het limiet voor de voertuigen de kwaliteit en ervaring voor de toeristen verbeteren.

Naast een limiet aan voertuigen dat toegelaten wordt tot de eilanden tussen 1 juli en 31 augustus, moeten de eigenaren ook een bedrag betalen, zeg maar een belasting. Voor een auto is dat 1 euro per dag met een minimum van 5 euro. Voor een motor dient men 0,50 euro per dag te betalen met een minimum van 2,50 euro. 

Pre-reserveren is noodzakelijk en dat kan vanaf maart via de website formentera.eco terwijl het echte reserveren vanaf april open wordt gesteld.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.