Search
menu
Search

‘Professionele Britse idioot’ beklimt hoge gebouwen in Benidorm

‘Professionele Britse idioot’ beklimt hoge gebouwen in Benidorm
Beeld: Little Nuisance / Instagram

‘Professionele Britse idioot’ beklimt hoge gebouwen in Benidorm

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Afgelopen week heeft de ‘Little Nuisance’ zoals de jonge Britse toerist zichzelf omschrijft, maar liefst zes wolkenkrabbers en hoge appartementencomplexen beklommen met maar een doel, een mooie selfie maken en hopen dat er veel likes zijn op zijn Instagram account.

De echte naam van de, zoals hij zichzelf omschrijft, ‘professional idiot’ is niet bekend maar op de sociale media netwerken noemt hij zichzelf ‘Little Nuisance’ ofwel de kleine lastpak. Hoe klein hij dan ook mag zijn, hij speelt bij elke beklimming die hij doet, niet alleen in Benidorm maar wereldwijd, met zijn leven. Hij beklimt de hoge gebouwen namelijk altijd zonder enige vorm van bescherming. 

De laatste beklimming vond afgelopen zondag plaats toen hij het Gran Bali Hotel beklom en op Instagram een foto plaatste. Dat is precies een week nadat de Britse toerist een elf verdiepingen hoog appartementencomplex beklom en hij voor het eerst in de kranten verscheen. Na afloop werd hij door de politie aangehouden maar met een boete en berisping op vrije voeten gesteld. Meer kan de politie namelijk niet doen.

Daarna beklom de Britse jongeman het InTempo gebouw en plaatste hij een foto vanaf de diamant (platform) bovenin en beklom hij de Torre Lugano, het RH Victoria hotel en een hotel in de Vía Emilio Ortuño.

De ‘professionele idioot’ heeft het in ieder geval gepresteerd om de drie hoogste gebouwen van Benidorm te beklimmen: De InTempo toren van 192 meter, het Gran Bali hotel van 186 meter en de Torre Lugano van 158 meter hoog.

Ga naar de inhoud