Search
menu
Search

PortAventura haalt bezoekersrecord met 5,5 miljoen bezoekers

PortAventura haalt bezoekersrecord met 5,5 miljoen bezoekers
Beeld: PortAventura / web

PortAventura haalt bezoekersrecord met 5,5 miljoen bezoekers

Het pretpark PortAventura World aan de Costa Dorada heeft een recordaantal van 5,5 miljoen bezoekers ontvangen in 2023. Dit is een stijging van 400.000 vergeleken met 2022. De bezettingsgraad van de hotels in het resort bereikte 83% tijdens het afgelopen seizoen. PortAventura heeft de cijfers voor 2023 bekendgemaakt op de openingsdag van het nieuwe seizoen. Deze vrijdag opende het themapark zijn deuren op de vroegste datum in de 29-jarige geschiedenis. Dit seizoen zal ook het langste zijn, met in totaal 307 dagen dat het resort open is.

PortAventura is het nieuwe seizoen gestart met grote verwachtingen na een recordseizoen wat betreft bezoekersaantallen. Meer dan 3.000 medewerkers zorgen ervoor dat bezoekers onvergetelijke ervaringen beleven in het resort. Volgens algemeen directeur David García stelt PortAventura World zich ten doel om in 2024 de eigen records te verbreken. Zo zal het resort meer dagen open zijn dan ooit, opent het reeds om 10 uur ’s ochtends en zijn er nieuwe producten zoals de vroege en exclusieve opening voor gasten. Ook komen er nieuwe shows en wordt Dreams Village uitgebreid.

Ondanks het regenachtige weer was de opkomst groot tijdens de openingsdag. Veel gezinnen en schoolgroepen maakten gebruik van de eerste dag om het park en alle nieuwigheden te verkennen. Tot 17 maart kunnen bezoekers genieten van speciale carnavalshows geïnspireerd op het carnaval in Brazilië en Venetië. Ook zijn er straatoptredens met muziekgroepen, batukada’s en steltlopers uit de omgeving.

PortAventura heeft aangekondigd dat Grand Canyon Rapids dit seizoen al vanaf het begin open zal zijn. Ook de Templo del Fuego en het gebied China Bajo met de speciale Carnaval Bubble-show zijn vanaf de start toegankelijk als onderdeel van de strategie om het seizoen te verlengen en meer spreiding van bezoekers over het jaar te realiseren.

De vroegste opening van de afgelopen 29 jaar, op 10 februari, draagt bij aan de nieuwe strategie. Normaal doet PortAventura pas in april de poorten open. Nu is gekozen voor een seizoensstart midden in de carnavalsperiode, wat extra bezoekers trekt. Ook sluit het park later dan ooit, pas eind november. Zo hoopt men meer bezoekers te spreiden over het voor- en najaar.

Ga naar de inhoud