Spaanse familie reist zes jaar in vrachtwagen over de wereld

Spaanse familie reist zes jaar in vrachtwagen over de wereld
Beeld: Los Mundo / Facebook

MADRID – Een Spaanse familie bestaande uit man, vrouw en drie kinderen heeft besloten alles achter zich te laten, in een aangepaste vrachtwagen te stappen en gedurende de komende zes jaar de wereld te ontdekken. De eerste reis is in december 2018 begonnen in het Argentijnse Patagonië in het zuiden van Amerika om te eindigen in Alaska in het noorden van het continent. Daarna komen Azië en Afrika aan de beurt om weer te eindigen in Spanje.

De 38-jarige Marta Bruyel en haar 42-jarige echtgenoot Daniel Gimeno hebben besloten om  samen met hun drie kinderen van een, vier en zes jaar de wereld te ontdekken en gedurende de komende zes jaar in een verbouwde vrachtwagen te leven en reizen.

Ze laten daarmee de school van de kinderen achter maar ook hun appartement in Madrid en sloten het familiebedrijf. Ondanks dat het romantisch klinkt heeft de familie wel moeten leren om met vijf personen in een ruimte van nog geen acht vierkante meter te leven.

Het echtpaar moet zich wel aan enkele regels houden zoals het onderwijs. Tao (4) en Dhara (6) krijgen van hun moeder Marta onderwijs terwijl man Daniel de 1-jarige Erik verhalen voorleest. De oudere kinderen volgen een speciaal plan van het Spaanse Ministerio de Educación (CIDEAD) om op afstand te leren en dienen zich periodiek te verantwoorden.

Daarnaast proberen vader en moeder dat geen enkele dag voor hun drie kinderen hetzelfde is om de reis leuk te laten zijn en geen routine. Om de kosten van deze ‘expeditie’ of reis te kunnen betalen heeft de familie een overeenkomst met een productiemaatschappij voor diverse documentaires over de reis.

De familie heeft ook een eigen website waarop zij zichzelf ‘Los Mundo’ noemt. Op sociale media zijn ze ook actief en laten ze hun avontuur zien op het eigen YouTube kanaal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
RLS

Super! ik denk dat die kinderen een heel wijde horizon krijgen op de gehele wereld. en niet van die bekrompen engerds
worden. En ze krijgen er EXTRA Maatschappijleer bij en daardoor een brede kijk op van alles en nog wat! (=horizon)

Anoniem

Ik denk dat het wel goed komt met die kinderen, wat een kans om je op zo’n manier te kunnen ontwikkelen. We zullen zien hoe ze er over zes jaar voor staan. Ben er zeer benieuwd na. Ik wens ze alle succes!!

Rudy R.

De kinderen spreken al meer talen dan de meeste jongeren van tegenwoordig, hebben meer contacten met vreemde culturen gelegd dan de meeste mensen ooit in hun leven zullen doen.
Met andere woorden zullen het echte ‘wereld burgers’ worden, een type mens waarvan het lijkt er steeds minder te komen met alle nationalistische, populistische en xenofobe tendensen van de laatste jaren.

Volgens mij kwam deze familie overigens in Nl. al voorbij in het reis programma van Floortje Dessing meen ik mij te herinneren.

Prachtig initiatief van de ouders natuurlijk.

Anoniem

Dat was de familie Zapp uit Argentinië. Voor alle criticasters een leuke kijktip, even zoeken op Floortje en de familie Zapp, destijds ergens in Afrika als ik het me goed herinner. En met hun 5 kinderen is niets mis hoor. Buiten de gebaande paden is niet per definitie slecht. Sterker nog, als mensen duizenden jaren geleden niet op reis waren gegaan, als dan niet gedwongen door overheersing, natuurrampen etc., dan hadden we nu niet zo een diversiteit in volkeren gehad…

Ramon

Ik ben ook wel eens mensen tegengekomen op reis, die jaren onderweg waren. Ikzelf was enkele maanden onderweg. Wat me opviel bij degenen die jaren onderweg waren, was dat er een soort verveling bij hen optrad. Zo van alweer een kerk, hoge berg, vergezicht etc. Ook een ontworteling, zo van dat ze nergens meer thuis hoorden.

Meliza

Wat een fantastische ontdekkingsreis voor het hele gezin.. Hoop dat het een prachtige reis wordt met niet te veel problemen en dat we hun belevenissen via you tube kunnen mee maken.

Marianne

Leuk verslag

Piet Paëlla

Nee, niet goed, dat wordt um niet voor die kinderen.
Die horen hun onderwijs op school te krijgen, waar ze bovendien hun sociale contacten kunnen ontwikkelingen.
Onverantwoordelijke ouders, dom en onnodig.

don juan

denk dat ze aan sociale contacten geen tekort zullen hebben met zo,n reis wel

Piet Paëlla

Sorry hoor, maar ze mogen hopen dat ze de Mexicaans-Amerikaanse grens ongeschonden zullen bereiken.

mienivanbaardewijk@hotmail.com

Piet Paëlla, ik denk al waar blijft die man weer met zn negatieve reactie. En jawel hoor daar is ie weer.
Wat ben jij toch een ouderwetse vent zeg. Echt niet meer van deze tijd.
Gatver wat een maffe reactie.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.