Spaanse familie reist zes jaar in vrachtwagen over de wereld

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse familie reist zes jaar in vrachtwagen over de wereld

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een Spaanse familie bestaande uit man, vrouw en drie kinderen heeft besloten alles achter zich te laten, in een aangepaste vrachtwagen te stappen en gedurende de komende zes jaar de wereld te ontdekken. De eerste reis is in december 2018 begonnen in het Argentijnse Patagonië in het zuiden van Amerika om te eindigen in Alaska in het noorden van het continent. Daarna komen Azië en Afrika aan de beurt om weer te eindigen in Spanje.

De 38-jarige Marta Bruyel en haar 42-jarige echtgenoot Daniel Gimeno hebben besloten om  samen met hun drie kinderen van een, vier en zes jaar de wereld te ontdekken en gedurende de komende zes jaar in een verbouwde vrachtwagen te leven en reizen.

Ze laten daarmee de school van de kinderen achter maar ook hun appartement in Madrid en sloten het familiebedrijf. Ondanks dat het romantisch klinkt heeft de familie wel moeten leren om met vijf personen in een ruimte van nog geen acht vierkante meter te leven.

Het echtpaar moet zich wel aan enkele regels houden zoals het onderwijs. Tao (4) en Dhara (6) krijgen van hun moeder Marta onderwijs terwijl man Daniel de 1-jarige Erik verhalen voorleest. De oudere kinderen volgen een speciaal plan van het Spaanse Ministerio de Educación (CIDEAD) om op afstand te leren en dienen zich periodiek te verantwoorden.

Daarnaast proberen vader en moeder dat geen enkele dag voor hun drie kinderen hetzelfde is om de reis leuk te laten zijn en geen routine. Om de kosten van deze ‘expeditie’ of reis te kunnen betalen heeft de familie een overeenkomst met een productiemaatschappij voor diverse documentaires over de reis.

De familie heeft ook een eigen website waarop zij zichzelf ‘Los Mundo’ noemt. Op sociale media zijn ze ook actief en laten ze hun avontuur zien op het eigen YouTube kanaal.

Ga naar de inhoud