Beheerders contracten AP-2 en AP-7 snelwegen in Spanje niet verlengd dus tolvrij in september

Beheerders contracten AP-2 en AP-7 snelwegen in Spanje niet verlengd dus tolvrij in september
Beeld: Europa Press

Beheerders contracten AP-2 en AP-7 snelwegen in Spanje niet verlengd dus tolvrij in september

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 2020 werd de AP-7 tussen Tarragona (vanaf Salou) tot Alicante tolvrij en hoef je ook geen tol meer te betalen op de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz. Het jaar daarvoor in 2018 werd de AP-1 tussen Burgos en Armiñón in het noorden van Spanje al tolvrij. In september dit jaar komen daar tolvrije snelwegen bij in Catalonië en Aragón.

Op 31 augustus 2021 eindigen de beheerders contracten op drie snelwegen: de AP-7 tussen Montmeló en El Papiol in Catalonië; de AP-7 tussen Tarragona en La Junquera in Catalonië; de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell aan de kust (Mediterráneo). Deze snelwegen worden al 52 jaar beheerd door Acesa (Abertis) en Avasa en zijn samen goed voor 474 kilometer.

Dit nieuws werd op dinsdag door de minister van Transport José Luis Ábalos bevestigd . Circa 13 miljoen voertuigen hoeven geen tol meer te betalen waardoor de automobilisten en vrachtwagenchauffeurs jaarlijks 500 miljoen euro aan tol besparen.

Catalonië

In Catalonië worden twee delen van de AP-7 snelweg tolvrij. Het traject tussen Tarragona (vanaf Salou) tot aan La Junquera (grensovergang met Frankrijk) en het traject tussen Montmeló en El Papiol. Vanaf 1 september 2021 hoeven de automobilisten de 15,90 tol niet meer te betalen. 

Vanaf die datum zal de AP-7 dus vanaf de Spaans/Franse grens tot aan Alicante tolvrij zijn omdat er 265 nieuwe tolvrije kilometers bij komen.

In Catalonië wil de regionale overheid ook de C-32 en de C-33 tolvrij maken waardoor er op de trajecten Barcelona en de Maresme kust en Barcelona en Montmeló ook geen tol meer betaald hoeft te worden.

Catalonië-Aragón

Op 31 augustus wordt ook de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell aan de Catalaanse kust tolvrij. Vanaf 1 september hoeven de automobilisten die vanaf de Costa Dorada naar Zaragoza rijden de tol van 20,65 euro niet meer te betalen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.