Mercadona-truc: verse producten kopen met 50 procent korting

Mercadona-truc: verse producten kopen met 50 procent korting
Beeld: Archieffoto

Mercadona-truc: verse producten kopen met 50 procent korting

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Mercadona is de populairste supermarktketen van Spanje en iedereen komt er wel eens om boodschappen te doen. Volgens de keten zelf zijn ze de goedkoopste van Spanje, maar in de praktijk klopt dat niet altijd. De populairste producten zijn die van de eigen merken, maar ook verse groenten, fruit, vlees, vis en brood zijn erg populair. Maar wist je dat het mogelijk is om deze verse producten tegen de helft van de prijs te kopen?

Als je dagelijks, wekelijks of maandelijks de Mercadona bezoekt in Spanje dan doe je dat waarschijnlijk overdag. Maar wist je dat als je tegen sluitingstijd rond 21.00 of 21.30 uur of op een bepaalde dag langs gaat bij jouw plaatselijke Mercadona, je veel producten met 50% korting kunt kopen? Overigens geldt dit ook voor veel andere supermarktketens in Spanje, dus let op de stickers!

Een van de grote voordelen van het kopen van verse producten bij Mercadona is dat je belangrijke kortingen kunt vinden als je een van de gele labels met ‘bajada de precio, fecha de consumo próxima’ (prijsverlaging, bijna verlopen) vindt. Op deze manier willen supermarkten de hoeveelheid voedselverspilling drastisch verminderen door voorraden van bederfelijke producten zoals vlees, vis, fruit en groenten te verkopen, iets wat ook de Mercadona doet, maar wat veel klanten niet weten.

Maar naast het zoeken naar de gele labels met ‘prijsverlaging’ is er nog een andere strategie om wekelijks goedkope vlees- en visproducten te kopen bij Mercadona. De truc om geld te besparen wanneer je naar de Mercadona gaat, is om te wachten op de dag waarop alle bederfelijke producten moeten worden verkocht. Een van de recente veranderingen in het beleid van het bedrijf is de openingstijden: alleen open op werkdagen en gesloten op zondagen en feestdagen, behalve enkele uitzonderingen.

Daarom is zaterdag de beste dag om boodschappen te doen bij Mercadona: als je ’s avonds op zaterdag naar de vis- of vleesafdeling van de winkel gaat, zul je zien dat veel producten tot wel 50% zijn afgeprijsd, omdat de winkel pas op maandag weer open gaat en er dan nieuwe producten binnenkomen.

Ga naar de inhoud