Trein ontspoord in Barcelona door vallende plakken beton

Trein ontspoord in Barcelona door vallende plakken beton
Beeld: Javierito92 / wikimedia

Trein ontspoord in Barcelona door vallende plakken beton

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het voorste onderstel van een trein van Rodalies Mataró naar L’Hospitalet (Barcelona) is op donderdag rond 16.30 uur ontspoord. Er zijn geen gewonden gevallen. De trein ontspoorde nadat er plakken beton naar beneden kwamen bij de spoorlijn op een traject waarop aan het station ‘La Sagrera’ gewerkt wordt. Er zaten ongeveer zestig personen in de trein.

Het incident vond plaats aan het begin van een tunnel en bracht ontregeling in het rijden van de lijnen R1 en RG1. De trein had zestig reizigers aan boord die overgeplaatst moesten worden naar andere treinen. De treinen die nog wel reden, moesten één spoor delen tot de ontspoorde trein aan de kant getrokken kon worden. 

Het incident heeft ook de dienstregeling van lijnen R3 en R4 ontregeld, hoewel dit op het eerste gezicht geen direct verband lijkt te hebben. Er waren vertragingen die verder in de middag beetje bij beetje opgelost werden. 

De technici van Adif (dochterbedrijf van Renfe) en Renfe proberen te analyseren waardoor het voorste treinstel ontspoord kon raken. Een mogelijkheid is dat de vallende plakken beton zoveel trilling veroorzaakten dat de trein daardoor van de rails kwam, maar hierover is nog geen informatie verstrekt door de Catalaanse spoorwegen.

Ga naar de inhoud