CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (15)

ingezonden
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (15)

INTRO: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Nee, nee, dit is niet onze camper en wij willen bij deze al onze excuses aanbieden voor het gebruik van de foto en de eigenaar heel veel sterkte wensen! Want als camperaar is dit natuurlijk een ultieme nachtmerrie! Dit wil je niet meemaken. Wat ons overkomen is, is dan een peuleschil.

Het gebeurde op de parkeerplaats van een grote supermarkt, het was notabene zaterdagmiddag, dus erg druk met auto’s. Bij het oprijden van de parkeerplaats was er niets aan de hand, maar om van het terrein af te rijden moesten we een rondje maken over het parkeerterrein. Keren was geen optie. We draaien de eerste bocht om en horen geroffel. Het leek wel of we tegen een paal waren gereden of dat we een vuilnisbak hadden geraakt. Dus toch maar even gekeken in de veronderstelling een parkeerplaats vol afval en een omgevallen vuilnisbak te vinden. Nee, een balk van 2.50 meter hoog hangt midden op het parkeerterrein en onze camper is 2.65. Paniek! Hebben we schade? 

Op het eerste gezicht viel de schade mee. Dus door, met inmiddels allerlei auto’s toeterend achter ons. Zo snel mogelijk van dit parkeerterrein af. Maar als je één balk tegenkomt, kom je er meestal nog één tegen. En jawel hoor! Twee bochten verder, hing de volgende balk. Camper aan de kant, wat nu? Han heet niet voor niets Han, dit is volgens ons de afkorting van handig. 

Midden op de drukke parkeerplaats pakt Han een bezem uit de camper. In eerste instantie was het de bedoeling dat Ryan de balk met de bezem omhoog zou houden en dat Han er onderdoor zou rijden. Maar Ryan stond achteraan in de rij toen handigheid werd uitgedeeld, dus dit was niet aan haar besteed. De rollen maar omgedraaid, Han hield de balk omhoog en Ryan reed de camper er onderdoor. Wat een tafereeltje moet dit zijn geweest op deze drukke parkeerplaats. Er werd overigens niet meer getoeterd, we werden met verbazing gadegeslagen en een Engelse camperaar, die we eerder hadden ontmoet, stond in zijn handen te klappen en riep, well done, well done!

Met verwondering hebben we nog even naar de hoogtebalk gekeken, midden op deze parkeerplaats, geplaatst in een bocht, nauwelijks zichtbaar vanuit de camper. We waren overigens niet de eerste, er waren meer mensen voor ons ook al in de prijzen gevallen. Het bord dat de hoogte aangeeft, was totaal omgekruld en zag er inmiddels uit als een taco. We bedachten ons dat wat Mexicaanse saus erover, uit deze supermarkt, niet zou misstaan.

In tegenstelling tot deze foto zijn wij er gelukkig, op wat kleine schrammetjes op de dakraampjes na, goed vanaf gekomen. Het zal moeilijk worden, maar daar kunnen wij prima mee leven 😉.

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud