Gedesoriënteerde Franse vrouw legt 700 km af voordat ze in Tarragona wordt gevonden

Gedesoriënteerde Franse vrouw legt 700 km af voordat ze in Tarragona wordt gevonden
Beeld: via canva.com

Gedesoriënteerde Franse vrouw legt 700 km af voordat ze in Tarragona wordt gevonden

In een opmerkelijke gebeurtenis heeft de Catalaanse politie de Mossos d’Esquadra een 55-jarige vrouw gelokaliseerd die na haar vermissing in Frankrijk ruim 700 kilometer had afgelegd voordat ze compleet gedesoriënteerd werd aangetroffen in Altafulla in de provincie Tarragona. De vrouw was een dag eerder als vermist opgegeven in Saint-Laurent-du-Pont in Frankrijk, nadat ze niet was teruggekeerd naar een zorginstelling.

De politie trof de vrouw aan op 1 maart, terwijl ze liep langs de vluchtstrook van de AP-7 snelweg in Altafulla. Ze had geen identificatie, geen geld en geen persoonlijke bezittingen bij zich. Bovendien communiceerde ze alleen in het Frans, waardoor het moeilijk was om haar te identificeren of te achterhalen hoe ze in die situatie was beland.

In een gelukkig toeval droeg de vrouw kleding met QR-codes die gekoppeld waren aan de Franse zorginstelling waar ze verbleef. De Mossos d’Esquadra namen contact op met de Franse gendarmerie, waardoor ze de vrouw konden identificeren. Op 6 maart kon ze worden herenigd met haar familie in het ziekenhuis.

Het onderzoek naar hoe de vrouw, zonder geld of navigatievermogen, een dergelijke lange reis heeft kunnen maken, is nog steeds gaande. De politie verzamelt camerabeelden om haar route te reconstrueren. Een van de theorieën is dat ze een deel van de reis met de bus heeft afgelegd.

De vrouw werd op 29 februari als vermist opgegeven in Saint-Laurent-du-Pont, Frankrijk, nadat ze niet was teruggekeerd naar de zorginstelling waar ze verbleef. Details over de omstandigheden van haar vermissing zijn niet bekendgemaakt, maar het leidde tot een zoektocht door de Franse autoriteiten. Het is onduidelijk hoe lang ze vermist was voordat ze in Tarragona werd aangetroffen.

De afstand van ongeveer 700 kilometer die de vrouw heeft afgelegd, van Frankrijk naar Tarragona, is indrukwekkend, gezien haar gedesoriënteerde toestand en het gebrek aan middelen. Hoewel de precieze route onbekend is, vermoedt de politie dat de vrouw een deel van de reis met het openbaar vervoer, zoals een bus, heeft afgelegd. Het is onwaarschijnlijk dat ze de hele afstand te voet heeft afgelegd.

Het is opmerkelijk dat de vrouw, ondanks haar verwardheid en het ontbreken van essentiële middelen, in staat was om een dergelijke lange afstand af te leggen. Dit roept vragen op over haar fysieke en mentale toestand tijdens deze uitputtende reis.

Ga naar de inhoud