Grote bosbrand op Canarische eiland Tenerife legt bijna 250 hectare natuur in de as (UPDATE)

Europa Press
Beeld: Europa Press

Grote bosbrand op Canarische eiland Tenerife legt bijna 250 hectare natuur in de as (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TENERIFE – Het Canarische eiland Tenerife heeft sinds zondagavond te maken met een grote bosbrand in de gemeenten Granadilla en Vilaflor, in de Paisaje Lunar. Op het moment van schrijven is er bijna 250 hectare natuur verwoest en zorgt de wind ervoor dat het blussen van de brand erg moeilijk is voor de tientallen brandweer eenheden die op de grond en vanuit de lucht de vlammenzee proberen te doven.

UPDATE: Op donderdag 12 april heeft de brandweer het sein brand meester gegeven en kan begonnen worden met het nablus-werk en het nathouden van de natuur zodat de brand niet opnieuw aan zal wakkeren. De uiteindelijke balans is 380 hectare natuur die verwoest is en vrijwel zeker is de brand ontstaan door menselijke hand, of per abuis of express, dat wordt nog onderzocht.

Het zijn niet alleen de brandweermannen die druk in de weer zijn maar ook agenten van de Guardia Civil en Policía Local in samenwerking met de vrijwilligers van de Protección Civil. Er zijn vier helikopters die overdag, zo lang als het licht is, de brand vanuit de lucht te lijf gaan. Op het moment van schrijven is er 220 hectare natuur verwoest maar dat aantal kan vele malen hoger liggen aangezien het moeilijk bereikbaar terrein is.

De brand werd zondagavond laat rond 22.30 uur gemeld waarna men op de grond reeds aan het bluswerk kon beginnen maar vanuit de lucht pas op maandagmorgen. Het is nu nog niet bekend wat de bosbrand heeft veroorzaakt maar men denkt aan nalatigheid van iemand in het getroffen gebied waarna de harde wind de vlammenzee makkelijk kon verplaatsen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.