skip to Main Content
Grote bosbrand op Canarische eiland Tenerife legt bijna 250 hectare natuur in de as (UPDATE)

Grote bosbrand op Canarische eiland Tenerife legt bijna 250 hectare natuur in de as (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TENERIFE – Het Canarische eiland Tenerife heeft sinds zondagavond te maken met een grote bosbrand in de gemeenten Granadilla en Vilaflor, in de Paisaje Lunar. Op het moment van schrijven is er bijna 250 hectare natuur verwoest en zorgt de wind ervoor dat het blussen van de brand erg moeilijk is voor de tientallen brandweer eenheden die op de grond en vanuit de lucht de vlammenzee proberen te doven.

UPDATE: Op donderdag 12 april heeft de brandweer het sein brand meester gegeven en kan begonnen worden met het nablus-werk en het nathouden van de natuur zodat de brand niet opnieuw aan zal wakkeren. De uiteindelijke balans is 380 hectare natuur die verwoest is en vrijwel zeker is de brand ontstaan door menselijke hand, of per abuis of express, dat wordt nog onderzocht.

Het zijn niet alleen de brandweermannen die druk in de weer zijn maar ook agenten van de Guardia Civil en Policía Local in samenwerking met de vrijwilligers van de Protección Civil. Er zijn vier helikopters die overdag, zo lang als het licht is, de brand vanuit de lucht te lijf gaan. Op het moment van schrijven is er 220 hectare natuur verwoest maar dat aantal kan vele malen hoger liggen aangezien het moeilijk bereikbaar terrein is.

De brand werd zondagavond laat rond 22.30 uur gemeld waarna men op de grond reeds aan het bluswerk kon beginnen maar vanuit de lucht pas op maandagmorgen. Het is nu nog niet bekend wat de bosbrand heeft veroorzaakt maar men denkt aan nalatigheid van iemand in het getroffen gebied waarna de harde wind de vlammenzee makkelijk kon verplaatsen.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken