skip to Main Content
Grote Semana Santa verkeersdrukte verwacht in Spanje
Acrhieffoto

Grote Semana Santa verkeersdrukte verwacht in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Wie deze vrijdag of gedurende de komende week de weg op gaat in Spanje moet goed opletten want het zal druk worden. Met name langs de kuststreek en de bergen waar de Spanjaarden nog willen gaan skiën wordt veel verkeer verwacht. De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht dan ook bijna 15,5 miljoen voertuigen op de Spaanse wegen tussen vrijdag 12 en maandag 22 april (2019).

De DGT heeft de Paas verkeersdrukte in twee delen opgesplitst. Deel een begint deze vrijdag 12 april vanaf 15.00 uur en loopt tot komende zondag 14 april middernacht en deel twee begint op woensdag 17 april en zal eindigen op maandag 22 april middernacht. In totaal verwacht men meer dan 15,5 miljoen voertuigen op de Spaanse wegen, dat is 7,4% meer dan het afgelopen jaar.

Om het verkeer in goede banen te laten lopen zal de Spaanse verkeersdienst meer dan 1.800 verkeerscontroles gaan uitvoeren waarbij gecontroleerd wordt op alcohol- en drugsgebruik en op het juiste gebruik van de autoriemen, ook op de achterbank. Er zullen in heel Spanje 9.200 agenten worden ingezet die in auto’s en op vaste plaatsen het verkeer in goede banen zullen gaan begeleiden. Daarnaast heeft men de beschikking over 557 radars en 10 helikopters en 8 speciale drones die de wegen van bovenaf controleren.

Situatie wegen

Om de verkeerssituatie te bekijken op de Spaanse wegen kan gebruik gemaakt worden van de website van de Spaanse verkeersdienst DGT of via Google Maps op de smartphone en daar als extra laag het verkeer te kiezen.

Traditie

De Paasweek (Semana Santa) is traditiegetrouw elk jaar een van de drukste zoniet de drukste periode op de Spaanse wegen. Veel Spanjaarden gaan naar de kustplaatsen om te genieten van het (hopelijk) mooie weer en het strand terwijl anderen weer naar de bergen vertrekken om te genieten van de skipistes, zeker dit jaar omdat er recent veel sneeuw is gevallen en veel skipistes nog open zijn. Ook grote steden hebben het vaak drukker vanwege de Semana Santa processies, en dan met name in de Comunidad Valenciana en Andalusië.

Ongelukken

De vele auto’s op de wegen zorgen er echter wel altijd weer voor dat er ook veel ongevallen plaatsvinden waarbij helaas ook altijd te veel doden te betreuren zijn. Gedurende de Semana Santa in 2018 overleden er maar liefst 30 personen (11 minder dan in 2017) in 28 dodelijke ongevallen. Ga je dus de weg op de komende week, let dan extra goed op.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Bedankt voor de info. Hoe zit het met openingstijden van de winkels rondom Pasen? Heb al gezien dat op Goede vrijdag de winkels (in ieder geval de Lidl) dicht zijn. Neem aan de rest ook. Maar wij komen zaterdagochtend aan (Tenerife Zuid).

  1. Annelies, het is al eerder ter sprake gekomen: dit is geen informatie-centrum waar maar lukraak vragen gesteld kunnen worden in de hoop op een antwoord.
   Enige zelfwerkzaamheid kan geen kwaad en het toverwoord hierbij is ”Google” !
   Binnen 5 minuten weet je alles…

   1. Nou Eric, als het zo zeker was dat de info die ik via Google vind juist is was het inderdaad een makkie. Maar aangezien ik verschillende antwoorden vind, die niet eensluidend zijn dacht ik het hier te vragen. Na jouw chagrijnige antwoord hoef het niet meer ……

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken