Nieuwe ‘vakantie’ campagne van de Spaanse verkeersdienst

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe ‘vakantie’ campagne van de Spaanse verkeersdienst

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Met de drukke Paasweek die er aan zit te komen waarbij er meer dan 15,5 miljoen verkeersbewegingen zullen plaatsvinden in Spanje en om de 30 dodelijke verkeersslachtoffers en 159 gewonden van vorig jaar te voorkomen is de Spaanse verkeersdienst DGT een nieuwe campagne gestart.

In diverse video’s laat men op ironische maar serieuze wijze top vakantiebestemmingen zien zoals ziekenhuizen, gevangenissen en begraafplaatsen, daar waar je liever niet wilt eindigen tijdens een vakantieweek natuurlijk.

De campagne van de Dirección General de Tráfico (DGT) heeft de naam ‘Top vacacional’ gekregen en heeft een eigen website met daarop verschillende video’s. Die video’s zijn onderverdeeld in drie vakantiebestemmingen waar men liever niet terecht wilt komen: het ziekenhuis (el hospital), de begraafplaats (el cementerio) en de gevangenis (la cárcel).

De video’s worden gepresenteerd als diverse populaire televisieprogramma’s zoals in ‘en el punto de mira’, ‘equipo de investigación’ en ‘españoles en el mundo’ om er maar een paar te noemen.

In dit geval gaat het om een wat gematigde, ironische en niet te serieuze campagne (al zijn de onderwerpen wel serieus) in tegenstelling tot andere veel hardere campagnes die de DGT gevoerd heeft.

Oordeel zelf over de video’s, we plaatsen er een paar hieronder maar op deze website zijn ze allemaal te bekijken. Welkom bij ‘Top vacacional’ van de DGT.

Ga naar de inhoud