Nieuwe ‘vakantie’ campagne van de Spaanse verkeersdienst

Nieuwe ‘vakantie’ campagne van de Spaanse verkeersdienst
Beeld: DGT

Nieuwe ‘vakantie’ campagne van de Spaanse verkeersdienst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Met de drukke Paasweek die er aan zit te komen waarbij er meer dan 15,5 miljoen verkeersbewegingen zullen plaatsvinden in Spanje en om de 30 dodelijke verkeersslachtoffers en 159 gewonden van vorig jaar te voorkomen is de Spaanse verkeersdienst DGT een nieuwe campagne gestart.

In diverse video’s laat men op ironische maar serieuze wijze top vakantiebestemmingen zien zoals ziekenhuizen, gevangenissen en begraafplaatsen, daar waar je liever niet wilt eindigen tijdens een vakantieweek natuurlijk.

De campagne van de Dirección General de Tráfico (DGT) heeft de naam ‘Top vacacional’ gekregen en heeft een eigen website met daarop verschillende video’s. Die video’s zijn onderverdeeld in drie vakantiebestemmingen waar men liever niet terecht wilt komen: het ziekenhuis (el hospital), de begraafplaats (el cementerio) en de gevangenis (la cárcel).

De video’s worden gepresenteerd als diverse populaire televisieprogramma’s zoals in ‘en el punto de mira’, ‘equipo de investigación’ en ‘españoles en el mundo’ om er maar een paar te noemen.

In dit geval gaat het om een wat gematigde, ironische en niet te serieuze campagne (al zijn de onderwerpen wel serieus) in tegenstelling tot andere veel hardere campagnes die de DGT gevoerd heeft.

Oordeel zelf over de video’s, we plaatsen er een paar hieronder maar op deze website zijn ze allemaal te bekijken. Welkom bij ‘Top vacacional’ van de DGT.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.