skip to Main Content
Nieuwe ‘vakantie’ campagne van de Spaanse verkeersdienst
DGT

Nieuwe ‘vakantie’ campagne van de Spaanse verkeersdienst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Met de drukke Paasweek die er aan zit te komen waarbij er meer dan 15,5 miljoen verkeersbewegingen zullen plaatsvinden in Spanje en om de 30 dodelijke verkeersslachtoffers en 159 gewonden van vorig jaar te voorkomen is de Spaanse verkeersdienst DGT een nieuwe campagne gestart.

In diverse video’s laat men op ironische maar serieuze wijze top vakantiebestemmingen zien zoals ziekenhuizen, gevangenissen en begraafplaatsen, daar waar je liever niet wilt eindigen tijdens een vakantieweek natuurlijk.

De campagne van de Dirección General de Tráfico (DGT) heeft de naam ‘Top vacacional’ gekregen en heeft een eigen website met daarop verschillende video’s. Die video’s zijn onderverdeeld in drie vakantiebestemmingen waar men liever niet terecht wilt komen: het ziekenhuis (el hospital), de begraafplaats (el cementerio) en de gevangenis (la cárcel).

De video’s worden gepresenteerd als diverse populaire televisieprogramma’s zoals in ‘en el punto de mira’, ‘equipo de investigación’ en ‘españoles en el mundo’ om er maar een paar te noemen.

In dit geval gaat het om een wat gematigde, ironische en niet te serieuze campagne (al zijn de onderwerpen wel serieus) in tegenstelling tot andere veel hardere campagnes die de DGT gevoerd heeft.

Oordeel zelf over de video’s, we plaatsen er een paar hieronder maar op deze website zijn ze allemaal te bekijken. Welkom bij ‘Top vacacional’ van de DGT.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Uiteindelijk bereiken we allemaal wel één van de genoemde “verblijfplaatsen”!
    Gelukkig zijn de Spanjaarden één en al rust in het verkeer dat is bijna een garantie voor een goede aankomst op de “eigenlijke” plaats van bestemming!!
    Geniet nog van de rust!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken