Vliegveld Reus-Costa Dorada verbonden met Gran Canaria en gratis andere eilanden

Vliegveld Reus-Costa Dorada verbonden met Gran Canaria en gratis andere eilanden
Beeld: Binter / Twitter

Vliegveld Reus-Costa Dorada verbonden met Gran Canaria en gratis andere eilanden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het regionale vliegveld Reus-Costa Dorada wordt deze zomer voor de eerste keer in 10 jaar weer verbonden met een binnenlandse bestemming. Omdat de corona-crisis ervoor heeft gezorgd dat het merendeel van de inwoners van Spanje in eigen land zal blijven deze zomer, komen er steeds meer binnenlandse vluchten bij. Dit keer wordt Reus verbonden met Gran Canaria.

Vanaf 1 juli is het mogelijk om vanaf Reus-Costa Dorada in Catalonië naar Gran Canaria te vliegen. De verantwoordelijke voor deze nieuwe binnenlandse route is de Canarische luchtvaartmaatschappij Binter. 

Er zijn twee vluchten per week, op donderdag en zondag dus perfect voor een lang weekend. De vluchten worden op de website van Binter aangeboden met een aanbiedingsprijs vanaf 84,68 euro voor een retourticket.

Op donderdag vertrekt volgens de website van Binter de vlucht om 7 uur op Gran Canaria om rond 11.20 uur bij Reus te landen (incl. één uur verschil). De vlucht vertrekt daarna vanaf Reus om 12 uur om later om 14.20 uur (incl. één uur verschil) op Gran Canaria te landen.

Op zondag vertrekt de vlucht om 16 uur op Gran Canaria om rond 20.20 uur bij Reus te landen (incl. één uur verschil). De vlucht vertrek daarna vanaf Reus om 21 uur om later om 23.20 uur (incl. één uur verschil) op Gran Canaria te landen.

Gratis

Het mooie van deze Binter route tussen Reus-Costa Dorada en Gran Canaria is dat eenmaal op Gran Canaria de reiziger ervoor kan kiezen om gratis een andere Binter vlucht te nemen om door te vliegen naar een van de andere Canarische Eilanden.

Binter

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Binter werd in 1988 opgericht om vluchten tussen de verschillende eilanden van de archipel aan te bieden. In 2005 volgden er echter ook vluchten naar o.a. Portugal, Madeira, Marokko en Gambia. 

In 2018 begon Binter ook te vliegen naar het Spaanse vasteland waaronder de kleine regionale vliegvelden van Pamplona (Navarra), Vigo (Galicië), Zaragoza (Aragón), Murcia, Santander (Cantabrië), Vitoria (Baskenland), Asturië, Cadiz (Andalusië) en Palma de Mallorca (Balearen).

In 2021 is daar de bestemming Reus-Costa Dorada (Catalonië) bijgekomen en is Binter van plan om verder te gaan met vluchten naar Venetië, Turijn in Italië en Marseille, Toulouse en Lille in Frankrijk.

Ga naar de inhoud