Pretpark PortAventura in Salou/Vila-seca aan de Costa Dorada weer geopend

Pretpark PortAventura in Salou/Vila-seca aan de Costa Dorada weer geopend
Beeld: PortAventura.es

Pretpark PortAventura in Salou/Vila-seca aan de Costa Dorada weer geopend

TARRAGONA – Liefhebbers van attractieparken kunnen weer terecht bij PortAventura, het grootste en bekendste pretpark van Spanje. PortAventura is samen met het ernaast gelegen Ferrari Land te vinden aan de Costa Dorada, op de grens tussen de kustplaatsen Salou en Vila-Seca/La Pineda. Het pretpark is volledig open zonder corona-maatregelen en hoopt dit jaar 5,3 miljoen bezoekers te ontvangen.

PortAventura World is weer geopend en iedereen die fan is van achtbanen en andere pretpark-attracties kan weer terecht in het mooie thematische pretpark aan de Costa Dorada. En men heeft er zin in want het pretpark hoopt de 5,2 miljoen bezoekers die in het pre-Covid jaar 2019 gehaald werden te evenaren en zelfs te overtreffen met 5,3 miljoen bezoekers, met name uit het buitenland nu de grenzen weer volledig open zijn en er geen corona-restricties meer gelden.

In 2021 wist PortAventura ongeveer 75% van het aantal bezoekers van 2019 te halen en dit jaar moet dat dus overtroffen worden, met name door de Franse en Britse toeristen die traditiegetrouw veel naar het pretpark komen. Zowel PortAventura als Ferrari Land en Caribe Aquatic Park (vanaf 4 juni) zijn net zoals de hotels voor 100% geopend.

Er zijn geen nieuwe attracties bijgekomen dit jaar maar wel diverse nieuwe shows zoals Destination Dance in het Gran Teatro Imperial de China. Verder is het vanaf nu mogelijk om met bitcoins te betalen in de hotels. Als je van Spaans voetbal houdt kun je terecht in het restaurant LaLiga TwentyNine’s PortAventura World, iets waar je ook kunt eten als je niet het pretpark in gaat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.