Dodelijke val van een 76-jarige vrouw in het kasteel van Santa Bárbara in Alicante

Dodelijke val van een 76-jarige vrouw in het kasteel van Santa Bárbara in Alicante
Beeld: Castillo de Santa Bárbara / facebook

Dodelijke val van een 76-jarige vrouw in het kasteel van Santa Bárbara in Alicante

In een tragisch incident in het kasteel van Santa Bárbara in Alicante is een 76-jarige vrouw om het leven gekomen nadat ze per ongeluk van een hoogte van ongeveer vier meter is gevallen. Deze gebeurtenis roept vragen op over de veiligheidsmaatregelen in het populaire toeristische attractiepark. De gemeente heeft meteen maatregelen genomen om andere tragische ongevallen te voorkomen.

Het kasteel van Santa Bárbara, gelegen op een heuvel met een panoramisch uitzicht over de stad en de Middellandse Zee, is een van de meest iconische monumenten van Alicante. Dit imposante fort, dat dateert uit de 9e eeuw, heeft door de eeuwen heen talrijke belegeringen en veldslagen doorstaan en is een tastbare herinnering aan de rijke geschiedenis van de regio.

Op een fatale dag begin april 2024 liep een ogenschijnlijk onschuldig bezoek aan het kasteel van Santa Bárbara tragisch af. Een 76-jarige vrouw, waarvan de identiteit en nationaliteit niet bekend zijn gemaakt, die het kasteel bezocht met haar zoon en twee kleinkinderen, raakte gewond bij een val van ongeveer vier meter hoogte.

Volgens ooggetuigen gebeurde het ongeval toen de vrouw dicht bij een uitkijkpost in de buurt van de parkeerplaats van het kasteel stond. Deze plek had slechts een lage stenen muur aan één kant, waardoor de vrouw ongelukkigerwijs over de rand viel en ongeveer vier meter naar beneden stortte.

Een toevallige voorbijganger die een medisch hulpverlener bleek te zijn, spoedde zich meteen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Helaas waren de verwondingen van de vrouw te ernstig, en ondanks de snelle ingreep van de hulpdiensten overleed ze ter plekke aan een zwaar hoofdletsel.

Dit tragische incident heeft veel reacties losgemaakt bij de autoriteiten en de inwoners van de stad. Het gemeentebestuur heeft direct maatregelen genomen om de veiligheid in het kasteel te verbeteren, waaronder het plaatsen van tijdelijke hekken op de plek van het ongeval.

Het ongeval heeft ook vragen doen rijzen over de algemene veiligheid en toegankelijkheid van het kasteel, vooral voor ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit. Critici stellen dat er meer moet worden gedaan om risico’s te beperken en de attractie veiliger en toegankelijker te maken voor alle bezoekers.

Sommigen vrezen dat dit tragische incident een negatieve impact kan hebben op het toerisme in Alicante, een cruciale sector voor de lokale economie. Autoriteiten benadrukken echter dat er snel maatregelen zijn genomen om verdere incidenten te voorkomen en dat het kasteel veilig blijft voor bezoekers.

Ga naar de inhoud