Oud hotel wordt een coliving voor digitale nomaden in Torremolinos

Oud hotel wordt een coliving voor digitale nomaden in Torremolinos
Beeld: Ayuntamiento de Torremolinos / web

Oud hotel wordt een coliving voor digitale nomaden in Torremolinos

Torremolinos maakt een transformatie door van een traditionele vakantiebestemming naar een bruisende stad voor digitale nomaden. Deze kustplaats, ooit bekend om zijn enorme hotelcomplexen en toeristische faciliteiten, wordt opnieuw vormgegeven om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van deze nieuwe generatie reizigers. Hotel Los Álamos wordt een coliving met 180 appartementen voor digitale nomaden.

Torremolinos heeft een rijke geschiedenis als toeristische bestemming, met name voor bezoekers uit Noord-Europa. In de hoogtijdagen van het massatoerisme groeiden enorme hotels en resorts als paddenstoelen uit de grond langs de Costa del Sol. Hoewel deze hotels ooit een toonbeeld van moderniteit waren, hebben veel van hen hun glans verloren en staan ze nu te verkommeren.

De voormalige hotelcomplexen van Torremolinos ondergaan een ware metamorfose. In plaats van verlaten en vergeten te worden, worden deze gebouwen getransformeerd tot colivingcomplexen, speciaal ontworpen voor de behoeften van digitale nomaden. Deze trend symboliseert de stedelijke vernieuwing van de regio en positioneert Torremolinos als een aantrekkelijke bestemming voor moderne reizigers.

De levensstijl van digitale nomaden, mensen die hun werk kunnen uitvoeren terwijl ze rondreizen, wint aan populariteit. Deze groep op zoek naar nieuwe ervaringen, flexibiliteit en een uitdagende levensstijl, vormt een groeiende markt voor steden zoals Torremolinos, gelegen aan de Costa del Sol in de provincie Málaga waar de regionale hoofdstad op veel rankingslijsten voorkomt als ideale digitale nomaden bestemming.

De transformatie van de voormalige hotels in Torremolinos is een opwindend proces dat de stad in een nieuw tijdperk brengt. De promotor Nuovit Corporate heeft plannen goedgekeurd voor de sloop van het voormalige Los Álamos-complex en de bouw van een nieuw project genaamd ‘Oceanika’. Dit innovatieve project zal bestaan uit 180 appartementen voor digitale nomaden, verspreid over een oppervlakte van 15.500 vierkante meter.

Het Oceanika-project zal niet alleen privé-appartementen bieden, maar ook talrijke gemeenschappelijke voorzieningen zoals zwembaden, sportfaciliteiten, een fitnessruimte, co-workingspaces en groene zones. Deze uitgebreide faciliteiten zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van digitale nomaden te voldoen en een omgeving te creëren die zowel productief als ontspannen is.

De architectuur van het Oceanika-project zal een breuk vormen met de traditionele betonnen bouwstijl van de oude hotels. In plaats daarvan zal er gebruik worden gemaakt van houten afwerkingen en een modulaire bouwwijze, waardoor het gebouw een kleinere ecologische voetafdruk heeft en beter gebruikmaakt van natuurlijk licht.

Ga naar de inhoud