42 bioscopen en 100 zalen gesloten in Spanje

42 bioscopen en 100 zalen gesloten in Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Het afgelopen jaar zijn er in Spanje 42 bioscopen gesloten waardoor het aantal zalen met 100 verminderd is. 2018 is afgesloten met 697 bioscopen met een totaal van 3.518 bioscoopzalen aldus de jaarcijfers van het Instituto de Cinematografía y las Artes Audiovisuales (ICAA).

In 2017 waren er in heel Spanje nog 739 bioscopen in Spanje met een totaal van 3.618 zalen. In 2018 is dat echter gedaald naar 697 bioscopen en 3.518 zalen, wat een daling is van 42 bioscopen en 100 filmzalen.

De Spaanse bioscopen hebben in 2018 97,7 miljoen bezoekers gehad wat de filmhuizen in totaal 585 miljoen euro opleverde.

Volgens de vereniging van Spaanse bioscoopeigenaren zijn de meeste bezoekers die men gehad heeft vreemd genoeg ook degene die het meeste series en films kijken via streamingdiensten zoals Netflix, HBO of Movistar+.

Het gaat in dat geval om personen jonger dan 25 jaar wat 80% is van alle bezoekers die tenminste eenmaal in 2018 naar een bioscoopfilm zijn gegaan.

Men geeft aan dat 54% van de Spanjaarden tenminste eenmaal per jaar naar de bioscoop gaat terwijl 51,2% zegt tenminste eenmaal per maand naar een bioscoop te gaan. De gemiddelde entreeprijs is 5,99 euro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
anton74

Bioscopen bieden tegenwoordig dezelfde lopendebandproducties aan als Netflix, maar dan tegen flinke prijzen. Ze mikken op het Netflixpubliek terwijl die al met Netflix is bediend.

leo

Tegenwoordig zijn de TVs al zo groot dat je niet meer naar de bios hoeft te gaan je beleeft alles gewoon thuis lekker op de bank. En je hebt het voordeel dat er niemand door je beeld loopt of hardop zit te praten. En via Netflix en andere streamings diensten heb je de luxe van ondertiteling.

señor Jan

Als je in Spanje woont kan je ook naar originele films met ondertiteling gaan. Weliswaar Spaans maar hopelijk kan je Spaans of Engels als je hier woont.
En netflix zelfde, in Spanje heeft Netflix geen NL ondertiteling. Vreemd dat wel, maar ook weer onnodig. Engels en Spaans kom je heel end

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.