42 bioscopen en 100 zalen gesloten in Spanje

42 bioscopen en 100 zalen gesloten in Spanje
Beeld: Freepik

42 bioscopen en 100 zalen gesloten in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het afgelopen jaar zijn er in Spanje 42 bioscopen gesloten waardoor het aantal zalen met 100 verminderd is. 2018 is afgesloten met 697 bioscopen met een totaal van 3.518 bioscoopzalen aldus de jaarcijfers van het Instituto de Cinematografía y las Artes Audiovisuales (ICAA).

In 2017 waren er in heel Spanje nog 739 bioscopen in Spanje met een totaal van 3.618 zalen. In 2018 is dat echter gedaald naar 697 bioscopen en 3.518 zalen, wat een daling is van 42 bioscopen en 100 filmzalen.

De Spaanse bioscopen hebben in 2018 97,7 miljoen bezoekers gehad wat de filmhuizen in totaal 585 miljoen euro opleverde.

Volgens de vereniging van Spaanse bioscoopeigenaren zijn de meeste bezoekers die men gehad heeft vreemd genoeg ook degene die het meeste series en films kijken via streamingdiensten zoals Netflix, HBO of Movistar+.

Het gaat in dat geval om personen jonger dan 25 jaar wat 80% is van alle bezoekers die tenminste eenmaal in 2018 naar een bioscoopfilm zijn gegaan.

Men geeft aan dat 54% van de Spanjaarden tenminste eenmaal per jaar naar de bioscoop gaat terwijl 51,2% zegt tenminste eenmaal per maand naar een bioscoop te gaan. De gemiddelde entreeprijs is 5,99 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.