skip to Main Content
Discussie in Spanje: moet je nog geholpen worden om 21.59 uur in een winkel?
Freepik

Discussie in Spanje: moet je nog geholpen worden om 21.59 uur in een winkel?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er is in Spanje onder de sociale media gebruikers een discussie aan de gang over de winkeltijden en de service. Die discussie is ontstaan nadat een verontwaardigde klant van een Alcampo supermarkt op Twitter geplaatst had dat hij om 21.59 uur, 1 minuut voor sluiting om 22 uur, niet meer naar binnen mocht van de cassiere.

Het Community Manager team van Alcampo reageerde op de tweet van de verontwaardigde klant maar dat maakte de situatie voor veel Twitteraars alleen maar erger. Zo begrijpt men niet dat de supermarkt de cassiere die de klant niet meer naar binnen liet verdedigt en niet de klant tegemoet komt. Alcampo bedankt de klagende man voor zijn melding, zegt dat het jammer is dat dit gebeurd is en gaan eraan werken dat dit in de toekomst niet meer gebeurd.

De man die niet meer naar binnen mocht om 21.59 uur meent dat de service en de kans om geld te verdienen door nog 1 minuut voor sluitingstijd hem naar binnen te laten niet aanwezig is bij de supermarkt. Veel Twitteraars steunen de klagende klant die overigens al jaren bij dezelfde supermarkt komt maar dat vanaf nu niet meer zal doen.

Wat is jouw mening? Heeft de klant gelijk en zou hij nog naar binnen mogen om snel iets te kopen voordat de winkel sluit? Of heeft de supermarkt gelijk en had de man maar eerder moeten komen want 22 uur dicht is dicht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Zelf al meegemaakt. Ik probeerde het wel maar vond het ook logisch dat ik geweigerd werd. Toen een nachtwinkel opgezocht. Beetje kinderachtig en kortzichtig van die persoon om zo te reageren. Hij had ook 15 min eerder kunnen komen of gewoon de regels respecteren in plaats van zo’n kinderachtige heisa van te maken op twitter. Fooi…..fooi…fooi….

 2. In winkels en supermarkten gewoon aangeven dat niet alleen de deur, maar ook de kassa sluit om 22.00 uur.
  Zelfde types die net voor sluitingstijd (zowel middag als avond)
  nog uitgebreid de menukaart bestuderen en bestellem

 3. simpele oplossing : net als in restaurants en bars laatste bestellingen tijd aangeven. (keuken sluit om ……….uur)
  Dus d.m.v. bordje op de entree deur de uiterste entreetijd aangeven bijv. 15 minuten voor sluitingstijd en dus ook de ingang afsluiten 15 voor sluitingstijd. is even wennen voor de klanten maar daarna heb je ook geen gezeur meer.

  Hoe simpel kan het zijn.

 4. Het personeel heeft gelijk dat ze de man niet meer hebben binnen gelaten, als de winkel open is van 09.00u tot 22.00u dan denk ik dat hij tijd genoeg heeft gehad om te winkelen. En het zijn gewoonlijk altijd dezelfde die de laatste minuut komen, spreek van uit ervaring!

 5. De winkelbediende hoort de klant te vragen wat hij zoal nodig heeft en als dat een enkele boodschap is dan moet dat gewoon kunnen. Als de klant van plan zou zijn om z’n kar vol te laden dan zou hij er alle begrip voor hebben als een bediende hem op de sluitingstijd wijst. De Spanjaarden kennende zal dit waarschijnlijk zo niet zijn gegaan.
  Ik verbaas mij over al die armoedige reacties waarbij men denkt te weten dat de betreffende persoon niets anders te doen had en een lui leventje lijdt zoals de reageerder mogelijk zelf. En dan gelijk al die kwalificaties erbij. Erg armoedig.

 6. je mag als klant zijnde ook wel een klein beetje respect
  voor een werkend iemand hebben en dat is er wat tegenwoordig ontbreekt bij
  zeer veel mensen en zeker hier in spanje en ik praat niet over de lokale bevolking maar over de buitenlanders die hier zijn komen wonen ik ben ook buitenlander hier
  maar een klein beetje respect zou wel op zijn plaats zijn en ga anders terug naar je heiligdom.

 7. Misschien wel diarree en toiletpapier op….dan is 1 minuut voor 22.00 uur nog gewoon openingstijd!!!
  Dus klant heeft altijd gelijk zegt een slimme ondernemer!! Scheelt namelijk een hoop gedoe.
  Het zal wel zoiets zijn als de soep….moet je ook niet te heet eten!!

 8. Ik vind dat niet meer dan normaal en een minuut is al veel te weinig mag zelfs 15 a 30 min zijn. Heb altijd een kantine gehad en vaak kwamen ze daar soms 5 min voor sluiting aan. Je werkt voor uurloon en overuren is fle ibiliteit. Reken eens bv ik werkte 7/7 dagen, reken eens 1 minuut elke dag das 365 minuten maar x 2 want waren met 2, e je mag geen bestelde drank voor geledigd is terugnemen, wat doe je dan je werkt snel iet 1maar 15 minuten gratis op 1 dag x 7 dagen reken es uit op een jaar, buiten alde restdat wordt gezien als flexibel zijn. Is niet sluitingsuur en weg hé

 9. Beste is dat de deuren niet meer naar binnen toegankelijk zijn 10 minuten voor het sluiting uur. Niet zeggen dat hij ervoor geen tijd had, wat een droevige figuur.

 10. Lijkt me redelijk a sociaal om 1 minuut voor sluitings tijd nog boodschappen te willen doen.
  Nog a socialer is om zovedl sssdrukte te maken over eigen fout.
  Mss een uurke eerder teras verlaten

 11. Inderdaad achterlijk. Van de winkel. Vaak sluiten winkels al een kwartier voor sluitingstijd de deuren, sluitingstijd in Barcelona betekent dat het personeel dan naar huis kan. Zet dan andere tijden op je bordje, zodat mensen weten wanneer sluitingstijd echt is en je de tijd hebt om mensen die je dan nog in je winkel hebt vriendelijk weg te werken. Klantvriendelijkheid, dat mist in heel Spanje.

  1. Juist Henk, ik erger mij groen en geel als er op de winkelruit of pui geen openingstijden staan aangegeven.
   Kleine moeite toch ?
   Staat dat niet aangegeven dan ga ik daar nooit meer naar toe.
   Als het wel aangegeven staat, dan hoef ik ook niet tegen sluitingstijd nog wat willen of hoeven kopen, maar kom later nog eens terug……

  2. Wat een kortzichtige reactie. Lekker generaliserend! Als u niet tevreden bent over de klantvriendelijkheid, ga dan niet naar Spanje toe en blijf waar u bent of ga terug.

 12. Een droevig mens, deze late klant. Het is voor mij niet te begrijpen, dat iemand voor, in mijn ogen, zo´n futiliteit dit drama wil veroorzaken. Hij kwam er op het laatste moment waarschijnlijk achter, dat z´n drankvoorraad nog wat aangevuld moest worden. Dit trieste figuur stond of staat misschien altijd wel als eerste bij de uitgang van het pand van zijn werkgever om huiswaarts te gaan. Wat is trouwens een minuut, het horloge van deze droeftoeter kan wel wat achtergelopen hebben.

 13. Wat een onzin die man kan er wel 1 minuut voor sluitings tijd inlopen maar hij moet er ook weer uit en hoelang doet hij daarover en hoelang moet de kassa en personeel dan overwerken? Misschien komt de beste man er pas na een half uur uit of zelfs langer. Kan me best voorstellen dat de man geweigerd werd. En mooi van de Alcampo dat deze het opneemt voor het personeel. Het moet niet gekker worden aangezien deze supermarkten open zijn van 09:00 in de ochtend tot 22:00 in de avond waardoor de mensen tijd zat hebben om inkopen te doen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken