Search
menu
Search

Gerona weer in de ban van het bloemenfestijn “Temps de Flors”

Oeps ... foto ontbreekt!

Gerona weer in de ban van het bloemenfestijn “Temps de Flors”

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De stad Gerona is sinds 11 mei en tot 19 mei weer in de ban van het jaarlijks terugkerende Temps de Flors waarbij het oude en middeleeuwse centrum van de stad bedekt wordt met bloemen. In totaal zal de alweer 64e editie van het Temps de Flors festival meer dan 150 plaatsen hebben waar bloemen te zien zijn zoals bijvoorbeeld in het klooster Sant Pere Galligants, op de Rambla de la Libertat of op de brug Puente de las Peixateries Velles. Ook de mooie trappen die richting de kerk lopen zullen bedekt zijn met duizenden bloemen.

Als je van bloemen houdt (wie niet) en in de buurt bent van de stad Gerona, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het centrum van de hoofdstad van de Costa Brava.

Elke dag tussen 10 en 22 uur en op woensdag en zaterdag tot middernacht tussen 11 en 19 mei kunnen de bezoekers de binnenplaatsen, trappen, pleinen, monumenten en andere plaatsen die bedekt zijn met duizenden bloemen bewonderen. Het is een waar spektakel wat elk jaar groter, beter en professioneler wordt.

Dit jaar is het alweer de 64e editie van dit inmiddels toeristische interessante festival waar jaarlijks duizenden toeristen, zowel buitenlanders alsook Catalanen en Spanjaarden, op af komen. Naast het bewonderen van de duizenden bloemen die in allerlei creaties en vormen in de stad te zien zijn, worden er ook veel concerten en veel andere activiteiten georganiseerd.

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien is kun je naar deze pagina gaan voor enkele foto’s van vorig jaar of bekijk de video hieronder voor een kort overzicht wat je verwachten kunt tijdens het Temps de Flors in de stad Gerona.

Ga naar de inhoud