Gerona weer in de ban van het bloemenfestijn “Temps de Flors”

Gerona weer in de ban van het bloemenfestijn “Temps de Flors”
Beeld: La Vanguardia

Gerona weer in de ban van het bloemenfestijn “Temps de Flors”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De stad Gerona is sinds 11 mei en tot 19 mei weer in de ban van het jaarlijks terugkerende Temps de Flors waarbij het oude en middeleeuwse centrum van de stad bedekt wordt met bloemen. In totaal zal de alweer 64e editie van het Temps de Flors festival meer dan 150 plaatsen hebben waar bloemen te zien zijn zoals bijvoorbeeld in het klooster Sant Pere Galligants, op de Rambla de la Libertat of op de brug Puente de las Peixateries Velles. Ook de mooie trappen die richting de kerk lopen zullen bedekt zijn met duizenden bloemen.

Als je van bloemen houdt (wie niet) en in de buurt bent van de stad Gerona, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het centrum van de hoofdstad van de Costa Brava.

Elke dag tussen 10 en 22 uur en op woensdag en zaterdag tot middernacht tussen 11 en 19 mei kunnen de bezoekers de binnenplaatsen, trappen, pleinen, monumenten en andere plaatsen die bedekt zijn met duizenden bloemen bewonderen. Het is een waar spektakel wat elk jaar groter, beter en professioneler wordt.

Dit jaar is het alweer de 64e editie van dit inmiddels toeristische interessante festival waar jaarlijks duizenden toeristen, zowel buitenlanders alsook Catalanen en Spanjaarden, op af komen. Naast het bewonderen van de duizenden bloemen die in allerlei creaties en vormen in de stad te zien zijn, worden er ook veel concerten en veel andere activiteiten georganiseerd.

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien is kun je naar deze pagina gaan voor enkele foto’s van vorig jaar of bekijk de video hieronder voor een kort overzicht wat je verwachten kunt tijdens het Temps de Flors in de stad Gerona.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.