77 procent nationale/Spaanse toeristen verwacht in Spanje deze zomer

77 procent nationale/Spaanse toeristen verwacht in Spanje deze zomer
Beeld: 123rf

77 procent nationale/Spaanse toeristen verwacht in Spanje deze zomer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de meest recente toerisme barometer van Braintrust zal het deze zomer opnieuw en hoofdzakelijk een Spaanse zomer worden wat betreft de nationaliteit van de toeristen en vakantiegangers. Het consultbureau voorspelt dat 77% van alle vakantiegangers in Spanje deze zomer uit Spanje zelf zal komen en 23% uit het buitenland.

Er zal dus meer nationaal en dus binnenlands toerisme zijn deze zomer dan internationaal en dus buitenlands toerisme in Spanje. 77% van alle vakantiegangers moet uit Spanje zelf komen en doen deze zomer dus opnieuw aan een ‘staycation’ terwijl 23% uit het buitenland moet komen.

Die percentages zijn volgens Braintrust lager dan vorig jaar want in de zomer van 2020 was er sprake van 84% nationaal of binnenlands toerisme en slechts 16% internationaal of buitenlands toerisme.

In de pre-pandemie tijd was er in Spanje tijdens de zomer sprake van 68% binnenlands toerisme en 32% buitenlands toerisme. Het aantal internationale vakantiegangers zal deze zomer volgens het consultbureau dus minder zijn dan voor de corona-pandemie maar wel meer dan tijdens het eerste corona-jaar in 2020.

Maar of er meer internationale toeristen naar Spanje zullen komen hangt o.a. af van het Europese Digitale Corona Certificaat dat waarschijnlijk 21 juni gereed zal zijn maar misschien pas weken daarna geïntroduceerd zal worden, wat eigenlijk al te laat is. 

Het internationale toerisme wordt ook beïnvloed door de mate van corona-vaccinatie in de voor Spanje belangrijkste toeristische landen en uiteraard de reisadviezen van deze landen.

Wat betreft de nationale toeristen zal de tendens deze zomer hetzelfde zijn als die van de zomer 2020. Men zoekt meer de bergen en natuur op en minder de drukke kustregio’s en stranden. Verder zoekt men meer naar het plattelandstoerisme, huurhuizen met tuin en eigen zwembad en kleine landelijk gelegen hotels.

Toch is het aanbod strand/kust nog steeds goed voor 55% van al het binnenlandse toerisme gevolgd door de bergen/natuur met 41% en de stedelijke gebieden zoals stadsbezoeken met 25%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.